EL - Unikaha srušila Efes trojkom sa zvukom sirene!

Autor: Boban Filipović
petak 06.03.2015.
23:05
Izvor: Sportske.net

Mečevima u Milanu i Malagi spuštena je zavesa na 9. kolo top 16 faze najelitnijeg košarkaškog takmičenja na starom kontinentu.

euroleague.com
euroleague.com

Povezane vesti

Olimpijakos je nastavio da pruža odlične partije, Pirejci su večaras kao gosti savladali Emporio Armani rezultatom 83:74, tako upisali osimi trijumf u top 16 fazi i ostali na čelu tabele grupe F.

Crveno-beli su napravili dvocifrenu prednost već u prvoj četvrtini (22:12) i do kraja umešno sačuvali rano stečenu prednost.

Standardno najbolji u ekipi grčkog vicešampiona bio je Vasilis Spanulis sa učinkom od 14 poena i 8 asistencija, isti broj poena kao 'Kill Bill' imao je Otelo Hanter, a dvocifren košgeterski učinak imali su još Jorgos Printezis (13 pts), Brajant Danston (12 pts) i Tremel Darden (10 pts).

U Armaniju daleko najbolji Alesandro Đentile sa 24 poena, dobru partiju pružio je i Maršon Bruks, koji je brojao do 17.


Unikaha - Anadolu Efes 93:90 (22:15, 30:25, 11:20, 30:30)

pepi

Unikaha je odlično otvorila utakmicu protiv Anadolu Efesa pred svojom publikom, lider ACB lige je imao +12 na poluvremenu, ali gosti iz Istanbula su u nastavku topili prednost Andalužana i uveli meč u neizvesnu završnicu.

Zanimljivo, ekipa Dude Ivkovića je prvi put povela flouterom francuskog plejmejkera Tomasa Ertela dva minuta pre kraja utakmice, domaćini su smogli snage da odgovore i vrate prednost, na ulasku u poslednji minut meča Dario Šarić je imao dobru priliku da postane meč viner, promašio je zicer za ponovni preokret, ali nada je stigla trojkom Tomasa Ertela šest sekundi pre kraja kada je rezultat poravnat. Produžetak je bio na pomolu...

Ipak, Tulson je odgovorio istom merom, neverovatnim pogotkom preko ruke sa gotovo 8 metara, nakon Plazinog tajm-auta, i postavio konačnih 93:90, ćime je doneo drugi trijumf Unikahi u top 16 fazi.

tulson

Meč viner Rajan Tulson je bio najefikasniji kod pobednika sa 25 poena, Strefanson je ubacio 13, Kuzminskas 13, Grendžer 10. Plejmejker reprezentaicije Srbije Stefan Marković je za 15 minuta provedenih na parketu imao učinak od 2 poena, 4 asistencije i 3 skoka.

Na drugoj strani, odlazećem kapitenu 'Orlova', Nenadu Krstiću, nedostajao je samo jedan skok za dabl-dabl učinak (14 pts, 9 sk). Blistao je francuski plej Tomas Ertel, koji je bio najefikasniji kod gostiju sa 23 poena.

Efes nakon 9. kola Top 16 faze EL ma skor od 4 pobede i 5 poraza i očekuje ga grčevita borba za plasman u četvrtfinale. Unikaha ima dva trijumfa manje od osvajača turskog kupa i nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli grupe F, zbog bolje koš razilke od fenjaraša Emporio Armanija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke