Najnovije vesti
Vesti Politika
Pantić i Ivanović: Da se glasovi broje u Mitrovici

Pantić i Ivanović: Da se glasovi broje u Mitrovici

Kandidati za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić i Oliver Ivanović uputili su večeras zajednički dopis Centralnoj izbornoj komisiji sa zahtevom da se prebrojavanje glasačkih listića u nedelju 2. decembra obavi u Kosovskoj Mitrovici.

Dvojica kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Pantić u ime GI "Srpska" i Ivanović u ime GI SDP istakli su da žele da učine da glasanje u nedelju u Kosovskoj Mitrovici 2. decembra protekne u najboljem mogućem redu.

Obraćamo vam se u ime GI "“Srpska"” i GI “SDP Oliver Ivanović” sa zahtevom da CIK donese odluku da se prebrojavanje glasačkih listića obavi na samim biračkim mestima i da se nakon toga sav birački materijal i zapisnici dostave na uvid i eventualnu kontrolu CIK preko misije OEBS-a,”- stoji u dopisu.

Dvojica kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice smatraju da će se na ovaj način sprečiti mogućnost da bilo ko izrazi sumnju u regularnost biračkog procesa što je, kako veruju, i u interesu CIK.

Portparol OEBS-a Nikola Gaon izjavio je da odluku o tome da se glasovi eventualno ne broje na biračkim mestima već na nekoj drugoj lokaciji može doneti samo Centralna izborna komisija u skladu sa ocenom sigurnosne situacije.

Gaon je napomenuo da je OEBS i 3. i 17. novembra postupio u skladu sa odlukom CIK-a da se izborni materijali prebace u Centar za rezultate i prebrojavanje glasova.