Najnovije vesti
Vesti Politika
Radeta: Radikali zbog zabrane Kfora ušli na Kosovo alternativnim putem

Radeta: Radikali zbog zabrane Kfora ušli na Kosovo alternativnim putem

Funkcionerima Srpske radikalne stranke danas je zabranjeno da pređu iz Zubinog Potoka u Zvečan, kako bi otišli na unapred zakazan miting SRS u Kosovskoj Mitrovici.

227919_kfor-foto-o-radosevic
227919_kfor-foto-o-radosevic

Funkcioneri SRS uspeli su ipak da dođu na unapred zakazan miting, pošto ih je Kfor dva sata zadržao na prelazu Jagnjenica.  Kfor je posle dva sata odlučio da propusti kolonu automobila i to parcijalno, pet po pet vozila.

Kako se navodi, zvaničnicima SRS niko iz Kfora nije obrazložio zašto su bili zadržani.

Predstavnici SRS poručili su večeras sa mitinga da će jedino ako radikali dođu na vlast Kosovo ostati u sastavu Srbije i Srbi iz pokrajine u svojim domovima.

Miting na Trgu Šumadija počeo je sa više od sata zakašnjenja, zato što je autobus radikala iz Beograda zaustavljen u Ibarskom Kolašinu, pošto su Srbi kod Zvečana blokirali vozila Euleksa.

Okupljenim građanima koji su nosili stranačke zastave puštena je završna reč Vojislava Šešelja u Tribunalu u Hagu.

Koordinator SRS-a za KiM Ljubomir Kragović ocenio je da će ukoliko se ne održe lokalni izbori na Kosovu i Metohiji to biti "uvod u nestajanje Srba sa tih prostora".

"Zato moramo činiti sve da se oni održe, to je uslov opstanka Srba", rekao je Kragović i najavio da je kao predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije za četvrtak zakazao sednicu na kojoj će glavna tema biti održavanje lokalnih izbora.

Potpredsednik SRS-a Zoran Krasić rekao je da pitanje Kosova mora da se vrati u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Euleks je na Kosovo doveo Boris Tadić, koji je računao da može da se približi EU i toliko se približio da su 22 zemlje priznale Kosovo", rekao je Krasić i dodao da je neophodno jedinstvo oko vitalnih nacionalnih, političkih, ekonomskih, socijalnih interesa.

Kandidati radikala za narodne poslanike u Skupštini Srbije iz Zvečana, Zubinog Potoka, Štrpca i Kosovskog Pomoravlja Dobrosav Dobrić, Vladan Tomović, Zvonko Mihajlović i Ivan Petrović pozvali su građane na Kosovu da na predstojećim izborima glasaju za SRS.