Najnovije vesti
Vesti Politika
Đurišić: Izbori bi mogli biti održani 6. maja

Đurišić: Izbori bi mogli biti održani 6. maja

Redovni parlamentarni izbori u Srbiji mogli bi da budu održani 6. maja iduće godine, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke i šef Izbornog štaba Demokratske stranke Marko Đurišić.

94337_marko-djurisic
94337_marko-djurisic

Prema njegovoj proceni, 29. april nije dobar datum za izlazak na birališta, jer se nadovezuje na prvomajske praznike i zato ostaje 6. maj, kao termin za održavanje redovnih izbora.

Što se tiče kandidature za Evropsku uniju, Đurišić je izrazio optimizam da će Srbija 9. decembra dobiti status kandidata, ističući da se radi na tome da se za to steknu politički uslovi, ali da, ukoliko se to ne dogodi, neće dovesti u pitanje opredeljenje i put Srbije.

Đurišić je, gostujući na TV B92, rekao da je neophodno da Srbija postane deo EU da bi građani bolje živeli, a da, s druge strane, nijedna zemlja ne može biti ozbiljno shvaćena i uvažena u svetu ukoliko se odriče nacionalnih interesa.

On je objasnio da pri tom misli na borbu za očuvanje Kosova i Metohije, i naglasio da su te dve stvari neraskidive.

Govoreći o odnosima u vladajućij koaliciji, Đurišić je rekao da se unutar nje vodi dijalog i da svaka stranka ima svoj interes, a da je normalno da dolazi do razmimoilaženja.