Najnovije vesti
Vesti Politika
Jevtić: SLS će učestvovati u budućoj Vladi Kosova

Jevtić: SLS će učestvovati u budućoj Vladi Kosova

BEOGRAD - Samostalna liberalna stranka očekuje da na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji osvoji 13 do 14 poslaničkih mandata i da njeni predstavnici učestvuju u budućoj vladi, izjavio je danas šef izborne kampanje SLS Dalibor Jevtić.

On je dodao da će njegova stranka učestvovati odvojeno od Jedinstvene srpske liste Rade Trajković, jer ta lista govori o visokopolitičkim, statusnim i državnim pitanjima, dok se Samostalna liberalna stranka zalaže za poboljšanje života građana.

Povodom stava Beograda da se nisu stekli uslovi za izlazak Srba na kosovske izbore, ali da niko neće biti sprečavan ni kažnjen zbog učešća, Jevtić je rekao da je izlazak na izbore jedini način da se ulaskom u kosovske institucije Srbi izbore za bolji život.

On očekuje da izlaznost bude velika u delu Kosova južno od Ibra i veća u odnosu na 2007. i 2009. godinu i lokalne izbore, dok se, prema njegovim rečima, na severu pokrajine može očekivati bojkot i da njegova stranka nikada nije rekla da priznaje nezavisno Kosovo.