Biznis
Grci vraćaju putnike sa granice: Prelazi Evzoni, Dojran i Bogorodica zatvoreni još 2 dana, a evo koji je razlog

Grci vraćaju putnike sa granice: Prelazi Evzoni, Dojran i Bogorodica zatvoreni još 2 dana, a evo koji je razlog

Svi putnici koji su danas pokušali da uđu u Grčku na graničnim prelazima Bogorodica, Evzoni i Dojran, vraćeni su jer su prelazi jutros od 6 sati zatvoreni zbog štrajka grčkih carinika. Kako je najavljeno, štrajk će trajati 48 časova.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Granicni prelaz ras foto snezana krstic05 Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Granicni prelaz ras foto snezana krstic05

Prema izveštajima granične policije Severne Makedonije danas nije bilo većih gužvi. Prema najavama medija, štrajk u Grčkoj će trajati do 4. aprila ujutro i do tada ni teretna vozila ni putnici neće smeti da prođu.

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Izuzetak su kamioni koji prevoze veoma kvarljivu robu i lekove. Iako je prelaz navodno totalno zatvoren, Telma javlja da u satu ipak propuste nekoliko putničkih vozila.

Podsetimo, prelaz Evzoni zatvoren je zbog štrajka grčkih carinika, prenose mediji u regionu, a obustava rada će trajati danas i sutra, zbog čega se putnici savetuju da odlože putovanja.

Kako navodi makedonska informativna agencija MIA, vozila hitne pomoći moći da prolaze nesmetano.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, Dojran - Dojrani i Medžitlija - Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srede do 23:59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carine. službenika, saopštila je i i Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA.

Prema podacima koje je MIA dobila iz ambsade Grčke u Skoplju putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnici savetuju da izbegavaju odlazak preko granice tokom perioda.

Zašto štrajkuju grčki carinici?

Kako grčki mediji navode, carinici danas i sutra stupaju u 48-časovni štrajk protestujući zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

Štrajk je najavljen pre nedelju dana.