Najnovije vesti
Slobodno vreme
Boško krenuo automobilom u Grčku, a već u Makedoniji je morao da zove policiju: "Kamenovani smo, šoferšajbna mi je oštećena"

Boško krenuo automobilom u Grčku, a već u Makedoniji je morao da zove policiju: "Kamenovani smo, šoferšajbna mi je oštećena"

Od svih nedaća koje mogu da vam se dogode kada automobilom putujete kroz stranu zemlju, poput kvarova i saobraćajnih nezgoda koji mogu da produže vreme putovanja, izazovu stres i izvuku vam dodatni novac iz džepa, najmanje biste očekivali da neko stoji pored puta i namerno vas gađa kamenjem, želeći da vam ošteti automobil.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Granični prelaz, Makedonija Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Granični prelaz, Makedonija

Upravo to se dogodilo jednom Bošku, koji pišući u Fejsbuk grupi "Grčka Info", tvrdi da je njegov, ali i još dva automobila koji su se pre dve večeri našli u okolini Kumanova u Makedoniji, kamenovan sa nadvožnjaka.

Pročitajte još

"Noćas dok sam vozio ka Grčkoj kroz Makedoniju na izlazu iz Kumanova ja i još dva auta ispred mene bili smo kamenovani sa nadvožnjaka od strane nepoznatih lica. Ne znam za druga dva auta da li imaju oštećenja, ali ja sam se na benzinskoj stanici zaustavio i radnik je pozvao policiju. Kod mene je šoferšajbna oštećena udarcem kamena", ispričao je Boško u grupi, želeći da upozori ostale turiste koji putuju u Grčku, ali i pokuša da pronađe vozače dva automobila koji su bili ispred njega, a takođe su kamenovani.

Komentari koji su odmah počeli da stižu potvrdili su da ovaj turista nije jedini kojem se dogodila ovakva neprijatna situacija.

"Meni se desilo isto pre par godina gađala su neka deca kamenjem pored samog autoputa zamalo da mi istrče pred kola!", "I nama se to desilo pre nekoliko godina na istom mestu. Bila zima sneg bio veliki, sporo se išlo. Mi smo srećom prosli dobro i zvali odmah policiju dok su neka vozila stala valjda im polomili staklo. Kamenje su bacali sa mosta bilo ih je oko šest ili više ljudi. A ja se pitam šta rade u sred noći ovako poređani na mostu, dok sam to pomislila kamenje poče da pada", pisali su korisnici.

Drugi su posumnjali da je reč o dečjoj igri, a neki koji tvrde da su već slušali slična iskustva, opominju da je, navodno, u pitanju ista grupa ljudi koja je ranije bacala kamenje i na autobuse.

"Strašno", "Strašno, stres, ludo vreme ne znam šta reći", "Makedonci nisu sigurno", "Gde je naša policija? Otkud baš tamo nevaljala deca?", pisali su ostali.