Najnovije vesti
Vesti Politika
Bečić u Kolašinu: Tražimo lokalne i parlamentarne izbore

Bečić u Kolašinu: Tražimo lokalne i parlamentarne izbore

Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne, poručio je danas na protestu u Kolašinu lider crnogorskih Demokrata i nedavno smenjeni predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić Foto: Youtube / screenshot
Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić

Građani su se danas okupili na Trgu Vukmana Kruščića u Kolašinu, gde je u 19 sati, u organizaciji Demokratske Crne Gore, počeo skup "Odbranimo narodnu volju", a pod sloganim "Ustani. Odbrani. Pobedi", prenose Vijesti.

Skup se, kako je najavljeno, održava zbog "prekrajanja izborne volje".

- Slobodu ako jednom izgubite ne možete je povratiti...Najveći pobednici su bili oni koje niko nije mogao nazvati izdajnicima. Izdaja se nikada nije praštala i ne sme se oprostiti. Ponosan sam što sam običan čovek među vama. Nećemo stati, mi smo ustali jer ne smemo odustati. Odbranićemo narodno volju i pobedićemo. Nudimo im narodni sud. Da narod olokvom presudi. Spremni smo odmah da odemo na taj sud. Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne - rekao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je poručio okupljenima i da svakog dana "treba da budu sve brojniji" ,kao i da je reč o impozantnom "najvećem skupu na otvorenom u Kolašinu".

Nakon njega govorio je i poslanik i potpredsednik Demokrata Vladimir Martinović koji je istakao da se izborna volja u Crnoj Gori mora odbraniti, prenosi RTCG.

Protest u Kolašinu, kako su saopštile Demokrate, "nastavak je veličanstvnog skupa u Podogorici", koji je održan 9. februara,a nakon obraćanja Bečića i Martinovića, okupljeni su krenuli u šetnju kolašinskim ulicama.