Najnovije vesti
Vesti Svet
MAJKA ZADAVLJENA PRED BEBOM Zločin zgrozio Grčku, tragalo se za provalnicima, a sada se desio šokantan obrt: "Ja sam je UBIO"

MAJKA ZADAVLJENA PRED BEBOM Zločin zgrozio Grčku, tragalo se za provalnicima, a sada se desio šokantan obrt: "Ja sam je UBIO"

Grk, suprug ubijene Britanke Kerolajn Krouč, priznao je da ju je ubio pred njihovom bebom kada je pretila da će ga ostaviti, nakon čega je izmislio priču o jezivoj pljački kako bi prikrio tragove.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Babis Anagnostopulos Foto: Profimedia
Babis Anagnostopulos

Babis Anagnostopulos je najpre rekao policiji da su provalnici upali u porodičnu kuću u bogatom predgađu Atine u ranim jutarnjim satima 11. maja, njega vezali u prizemlju, a njegovu suprugu zadavili pred njihovom 11-mesečnom ćerkom na spratu i zatim pobegli sa 10.000 funti u gotovini.

Ali sada policija kaže da je Babis priznao da je Kerolajn utrpao tkaninu u usta i potom je gušio do smrti tokom svađe u kojoj je pretila da će otići od njiga sa ćerkom Lidijom.

Kako bi što uverljivije lažirao jezivu pljačku, 33-godišnji pilot je udavio i porodičnog psa i obesio njegovo telo na ogradu kuće.

Foto: Profimedia

Njegova priča postala sumnjiva kada je fitnes sat na Кarolajninom zglobu pokazao da je njeno srce prestalo da kuca satima pre nego što se dogodila navodna provala. Više podataka sa Babisovog telefona takođe je pokazalo da se kretao sa tavana u podrum kuće i nazad, iako je tvrdio da je celu noć proveo vezan u prizemlju.

Policija je saopštila da se Babis slomio i priznao zločin kada se suočio sa dokazima tokom osmočasovnog saslušanja. Kasno sinoć je konačno priznao krivicu.

- Te noći smo se svađali. U jednom trenutku stavila je dete u krevetić i rekla mi da izađem iz kuće. Gurnula me i udarala. Izgubio sam živce, ugušio sam je jastukom. Tada sam izmislio pljačku - rekao je Babis policiji.

On se sada nalazi u pritvoru u Atini i očekuje se da će danas biti izveden pred sudiju za prekršaje kada će biti formalno optužen za ubistvo.

Pet nedelja ranije Babis je na sahrani Kerolajn u suzama odražo emotivan govor.

Pročitajte još

- Imao sam veliku sreću što sam je poznavao i što me je volela. Jedna stvar koja me čini još tužnijom od njene smrti je činjenica da će naša ćerka odrasti ne sećajući se svoje prelepe majke - rekao je tada brišući suze.

Priznanjem supruga žrtve završava se jednomesečna istraga zločina koji je policija proglasila "skoro savršenim ubistvom“ zbog nedostatka dokaza koje su napadači ostavili iza sebe. "Dejli mejl" je pisao da je grčka policija u jednom trenutku sumnjičila Albance koji su izvršili nekoliko provala u tom predgrađu.