Poluvreme - Zvezda bez rešenja za fenomenalnog Ivanovića! Šta navijačima nije jasno? (TVITOVI)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.12.2020.
18:45
Izvor: Sportske.net

S obzirom na to kako Ivanović igra, Zvezda i nema loš rezultat.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Derbi devetog kola ABA lige igra se u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'', gde su se sastale ekipe Crvene zvezde i Budućnosti, a posle prvog poluvremena rezultat je 44:39 u korist gostiju iz Podgorice.

Od početka meča vodila se ravnopravna borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, baš kako se od derbija i očekivalo.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, u većem delu prvog poluvremena glavnu poentersku ulogu imali su, za promenu, domaći igrači - Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, uz Marka Jagodić-Kuridžu, dok je kod Podgoričana najraspoloženiji za igru fenomenalni Nikola Ivanović.

Zvezda je na ulasku u poslednja četiri minuta prvog poluvremena povela sa šest poena razlike posle trojke Jagodić-Kuridže, ali Budućnost je ekspresno uzvratila trojkama Popovića i Ivanovića, za izjednačenje na 33:33.

Posle Obradovićevog tajm-auta, nastavio se ''trojkaški obračun'' - Ročesti pogađa za Zvezdu, na drugoj strani uzvraća Danilo Nikolić za 36:36.

Zvezdin pad u igri nastavio se u samom finišu, što Budućnost koristi da preko Ivanovića i Edžama povede sa 42:36 na ulasku u poslednji minut poluvremena.

Kuzmić je potom iznudio faul, ali je samo jedno bacanje pogodio, da bi posle tajm-auta Nikola Ivanović još jednim solo prodorom stigao do svog 20. poena, za najubedljivije vođstvo Budućnosti od početka meča - 44:37!

U Zvezdi najefikasniji Ročesti i Jagodić-Kuridža sa po sedam poena, a njenim navijačima, sudeći po komentarima na Tviteru, nije jasno zbog čega je Ročesti izabran da čuva Ivanovića.
-
Baner

-
- - - - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Sunday, 06.12.2020
20:44

Za kraj, Obradovicu da se ne ljubimo, ovakvu divlju kosarku ja nisam gledao jedno 5 godina, znaci ne znam kako si vdio one tvoje timove ali ovo sto vidim je strasno! Izvini, uvek sam te voleo kao kosarkasa ali kao trenerazaista izvini los si!

avatar
Realni Arthur
Sunday, 06.12.2020
20:39

Ja vas molim pogledajte sta ne sviraju sudije, znaci cist udarac na ruci sam Obrajant, i nema faula, znaci ovo je bas lose, jer izgleda da ove godine, dobili mi ovo veceras ili ne, nema sta da trazimo protiv Buducnosti, a jos su i kvalitetniji. Znaci sudije nas sahrannjuju, koraci Volden,koraci Obrajant, faul nije sviran Obrajantu, faul Lazicu sao sto je podigao ruke... itd. Tek ce Ostoja da analizira kad bude igrao Partizan u Podgoricu, ja mislim da ove sezone niko drugi ne moze da bude prvak osim Buducnosti! Znaci izgleda da se sakupili svi protivZvezde i Partizana, nista bolje sinoc nije bilo sudjenje Partizanu protiv Mornara! Ali neka, da vidimo kako ce sve ovo da izgleda! Mada ponavljam, Buducnost mi izgleda najbolje zasada, bolji su od nas a imaju i boljeg trenera!

avatar
Petar Petar
Sunday, 06.12.2020
22:38

Za Zvezdu i Buducnost ne znam kakvi su kriterijumi, nisam nesto ni pratio toliko njihove meceve, ali ono sto mogu da ti kazem da je Partizan u poslednjih dvadesetak godina kad god je Buducnost imala konkurentan tim da moze da igra sa nama Partizan bio izmasakriran od strane sudija. Znaci, ne postoji ekipa protiv koje me vise sudije nerviraju nego Buducnost i kosarka je jedini sport na svetu gde podjednako ne volim jos neki tim pored Zvezde, a to je Buducnost i to samo iz razloga da se ja ne secam utakmice da su oni dobili a da nas nisu ojadili od kradje. Jos od vremena kada su za njih igrali Pajovic, Radonjic i ta ekipa, pa sve do dan danas. Mogu mozda da se setim dve utakmice koje su oni dobili a da sudije nisu imale nikakav uticaj na to. Veceras nisam gledao pa ne mogu da iskomentarisem, ali otprilike znam o cemu pricas. Uz napomenu da zvezda nije ni priblizno toliko mocna koliko ljudi misle da jeste, bar u ovom trenutku.

avatar
Realni Arthur
Sunday, 06.12.2020
19:58

Stvarno dobra Buducnost, znaci ajde da se razumemo, nama Larkin, Vilbekin, pa onaj iz CSKA i da ne nabrajam redom nam punili kos do vrha sami, a to veceras radi Nikolic, decko ne igra celu sezonu ali protiv nas je Steff Kari na delu! Mene cudi Obradovic, pa trenercino mozes li da [postavis neku odbranu na njega ili nisi u stanju? Ma, izgleda da trenutno si po kvalitetu iza sledecih trenera: Mijovic, Filipovski, Jovanovic, i Pavicevica. Znaci sa svim gore navedenim timovima mi smo pobedili na srecu, sa po pola kosa, (osim Mornara). Ove gore navede su cinjenice, i sad tek vidim kvalitet koji je imao trener Tomic, kako je sa ovima gore navedenim timovima igrao. Ajde zeli od srca da dobijemo ovu tekmu zato sto bi nam bas mnogo znacio za nastavak AbA, ako ne mozemo nista ozbiljno da uradimo u EL barem ovde. Zapamtite, Buducnost trenutno igra najbolju kosarku od svih. Mi smo mozda i umorni od EL, ali ajde da vidimo nije kraj sveta ni ako izgubimo, ima jos da se igra. Srecno do pobede!