Bunt srpskih sudija zbog Zvezde i Partizana, moguće i radikalne mere!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.09.2020.
17:18
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Ovako više ne može?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Posle najnovijih saopštenja iz Crvene zvezde i Partizana, a sve zbog spornih sudijskih odluka u prošlom kolu, svoj glas su podigli i srpski arbitri koji više ne mogu da izdrže stalne optužbe na svoj račun sa jedne, ili druge strane.

Tim povodom su danas objavili i saopštenje u kojem najavljuju i radikalnije mere, ukoliko se ponašanje naših najvećih klubova prema njima ne promeni.

''Suočeni sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, mi sudije Superlige Srbije ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada.

Svesni svoje odgovornosti i jasne namere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumeva naš posao, nismo i ne želimo da bežimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, pre svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja.
-
baner
-
Svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS Sleviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije.

Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama. Zbog sebe, naših porodica, ali pre svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta'', navodi se u saopštenju, a prenosi ''Tanjug''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gulla
Thursday, 24.09.2020
09:10

Sram da ih bude,jos se bune barabe.Neka uzmu sa interneta detalje svog sudjenja Partizanu i zvezdi,radnickom itd i neka se spreme za kopanje kukuruza u mardelju.UVESTI VAR I STRANE SUDIJE PARTIZANU I ZVEZDI,razjuriti kokeze,mrakice,surbatovice bjekovice djorice i bice dobrog fudbala,a njihov "RAD"se vec odavno vidi a posle Norveske ce valjda i slepcima biti jasno gde su nas doveli oni i onaj ko ih je postavio pre svih.

avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Thursday, 24.09.2020
05:28

Nema mog komentara..?? A samo sam kulturno replicirao ovom što "nema pojma"..Potvrda da su grobari povlašćeni..a i da vama više odgovara kad se vređamo i psujemo..

avatar
djordja
Wednesday, 23.09.2020
21:00

postenje na visokom nivou........sramota

avatar
peca
Wednesday, 23.09.2020
19:44

Ovo saopstenje je prava smejurija!
Nema odigranog kola a da sudije ne budu u glavnoj ulozi sa svojim "postenim"sudjenjem"!
Cak se primeri ne moraju i nabrajati jer su postigli sramni rekord u dosudjenim jedanaestercima za jedan klub.
Pa o cemu nam vi to onda pricate gospodo!?
I ne od sada i ne od ove sezone!
Vi ste ti koji ste priznavali golove cak i kada je lopta bila i valjda metar u gol autu!
Sada vi upirete prstom fol i na klub kome jednostavno morate biti naklonjeni.
Tako da manite ovakve manipulacije.....

avatar
paok
Wednesday, 23.09.2020
18:48

Sudite normalno i bice sve u redu. Svi imaju pravo da grese ali svako kolo se desavaju katastrofalne greske.

avatar
Brajkoo
Wednesday, 23.09.2020
17:56

Ne bune se oni protiv Crvene jer ne vrsi ona pritisak vec Partizan ali da sude posteno. A sto se tice Crvene i Terzica pa oni su delegirali sve sudije

avatar
nemam pojma
Wednesday, 23.09.2020
17:43

Sudite pravično, ne navijački, ne kandidujte se za sudije ako ste strasni navijači nekog kluba poput najnovijeg primera, sudije Santrača, koji se pokazao zagriženijim navijačem od bivših igrača i trenera tog tima. Babarogićima i Mrakićima nije mesto u sudijskim komisijama. Već osam godina traje tortura nad Partizanom domaćih sudija, tolika da dsu se sudili penali za faul na 18m, gol posle očiglednog auta od 1m, gol, posle reakcije golmana na gol liniji, penala posle udarca u nogu igrača i mnoge druge nepravde. Neobično je da drugi klub gotovo nikad nije oštećen, "greške" su uvek u njegovu korist. Pa dokle više. Zato se i razmišljalo i želelo angažovanje stranih sudija i insistiralo na VAR-u. Znamo ko je bio za VAR a ko je bio protiv. I sve je to otkako je na čelo došao kokeza.

avatar
Dorotej
Wednesday, 23.09.2020
18:55

Napisao si komentar u skladu sa svojim nick-om "nemam pojma". Stvarno nemaš.:-)

avatar
No.1 Gargamel
Wednesday, 23.09.2020
19:05

a pre Kokeze sve kontra, dok je bio Tole. Sacekajte 7 godina kao i mi pa da krenemo iz pocetka.