Najnovije vesti
Vesti Svet
DIVLJAJU POŽARI U GRČKOJ Dva nova u izbegličkom kampu Morija, vatrena stihija zahvatila šume u blizini Atine

DIVLJAJU POŽARI U GRČKOJ Dva nova u izbegličkom kampu Morija, vatrena stihija zahvatila šume u blizini Atine

Dva nova požara izbila su večeras u izbegličkom kampu Morija, na grčkom ostrvu Lezbos, i to u delovima koje nisu bila zahvaćena vatrom tokom jučerašnjeg požara.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Grčka požar Morija migranti Foto: petros giannakouris / Tanjug/AP
Grčka požar Morija migranti
Foto: petros giannakouris / Tanjug/AP

Izbeglice nastavljaju da napuštaju svoj privremeni smeštaj i prema izveštajima lokalnih medija, sada se hiljade ljudi mogu videti duž autoputa Mitilini-Panagijudas ili na prilazu luci u gradu Mitilini koji čuvaju jake policijske snage, prenela je agencija ANA.

Šumski požari blizu Atine

Grčki vatrogasci, podržani avionima, bore se takođe sa nizom šumskih požara u blizini Atine i u drugim delovima zemlje, dok njihove napore ometa snažan vetar.

U požarima niko nije povređen, a fotograf AP video je najmanje dve oštećene kuće u bllizini Kalivije, jugoistočno od grčke prestonice.

Pročitajte još

Stanovnici obližnjih područja obavešteni su da se iz predostrožnosti evakuišu iz domova i krenu na plaže. Vlasti su zatvorile glavne puteve koji vode do arheološkog nalazišta Sounio.

Oko 180 vatrogasaca pokušava da obuzda vatrenu stihiju

Vatrogasna služba je saopštila da oko 180 vatrogasaca pokušava da obuzda šumski požar koji besni na području Ferize u blizini Kalivije, uz pomoć osam helikoptera i pet aviona, kao i lokalnih dobrovoljaca.

Foto: petros giannakouris / Tanjug/AP

Požari bukte i u blizini Nea Makrija, primorskog odmarališta istočno od Atine, na ostrvima Andros, Tasos i Krit i na dve lokacije u južnom regionu Peloponeza.

VIDEO: Migranti prelaze reku Evros u Grčkoj