Đavolski teško, ali Junajted je u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 10.08.2020.
23:38
Izvor: Sportske.net

Fizički su bili bolje pripremljeni igrači Mančester junajteda.

EPA-EFE/Sascha Steinbach / POOL
EPA-EFE/Sascha Steinbach / POOL

Povezane vesti

U Nemačkoj se igra završnica Lige Evrope, a u okviru četvrtfinala ekipa Mančester junajteda je uspela da savlada Kopenhagen i da se tako domogne polufinala.

Bila je jako teška utakmica i za jedne i za druge danas u Kelnu, Mančester junajted je napadao od samog starta, a ne možemo reći da je ekipa Kopenhagena došla da se brani, imali su i oni sjajne šanse danas. Ipak, "Đavoli" su u polufinalu nakon gola u produžetku i to nakon penala.

Nekoliko kornera na startu za Solskjerov tim, onda i slobodan udarac Markusa Rašforda koji je otišao pored gola. Imao je Rašford još jedan udarac u 10. minutu, a onda i jedna šansa za Kopenhagen kada je Romero dobro intervenisao nakon udarca Daramija.

Darami je pravio velike probleme odbrani Mančester junajteda, ali je prvo njegov udarac otišao pored gola, a potom je odlično Megvajer blokirao njegove šuteve.

U 21. minutu velika šansa za Junajted, tada je Megvajer poslao loptu glavom do Marsijala, ovaj je pronašao Bruna Fernandeša koji je pogodio prečku. Isti igrač je šutirao preko iz slobodnog udarca, a na drugoj strani šansa za  Kopenhagen kada je Darami šutirao, ali je njegov udarac izblokirao Baji.

Nakon toga sledi mirnija faza utakmice, sve do 2. minuta nadoknade kada je Mančester junajted postigao gol preko Grinvuda koji je poništen zbog ofsajda. VAR je morao da interveniše ovoga puta.

Igrao se 57. minut kada je ponovo okvir gola spasio Kopenhagen, Grinvud je šutirao, ali je pogodio stativu, da bi nakon toga lopta došla do Rašforda čiji je gol poništen jer se našao u ofsajd poziciji.

Čudna izmena u Kopenhagenu kada je Darami izašao, a Mančester junajted je stezao obruč oko rivala. Nova stativa viđena je u 63. minutu, ponovo je Bruno Fernandeš šutirao, ali je i njegov udarac zaustavio okvir gola.

Baner

Osmi put ove sezone u Ligi Evrope Mančester junajted pogađa okvir gola.

U poslednjih 20 minuta igre regularnog dela ušao je i Nemanja Matić, što je dovelo do mirnije završnice.

U 65. minutu Kopenhagen je imao kolosalnu šansu, Brajan Ovijedo se našao u prilici, ali je Van Bisaka izrastao u junaka ove situacije.

U 84. minutu ekipa Mančester junajteda je mogla vrlo lako do gola, ali je njega sprečio fantastičnom intervencijom Jonson, Marsijal je šutirao sa distance.

Početkom produžetaka gol za Mančester junajted. Penal je dosuđen, Marsijal je šutirao kada mu je Jonson odbranio nakon solo prodora, a u nastavku akcije Marsijal pada, Bjeland ga je oborio, a sudija je pokazao na belu tačku.

Bruno Fernandeš je pogodio i Mančester junajted je stigao do prednosti.

Svoj udarac je oprobao i Matić kasnije, a onda nova stativa, Lindelof je iz blizine pogodio četvrti put okvir gola na ovoj utakmici.

Do kraja bolji Junajted, Kopenhagen je išao na sve ili ništa, dobili su ovo drugo, a Junajted polufinale Lige Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr . Nedeljkovic
Tuesday, 11.08.2020
07:10

A kako drugacije , nego preko penala da prodju . Crveni djavoli jedva Copenhagen su prosli , sramote engleski fudbal . Kako ce ih Sevilja pocepati ...

avatar
The Red Army
Tuesday, 11.08.2020
12:36

Jesi gledao utakmicu? Ako si gledao onda bi trebao da vidis da nisu imali srece i da je lagano moglo da bude 5:0 da nije bilo onih 4,5 stativa

avatar
mr.wolf
Wednesday, 12.08.2020
17:28

Jedva cekam da vidim to "cepanje". Nadam se samo da ces se javiti posle te utakmice, cisto da ne nestanes na neko vreme.

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 11.08.2020
05:15
avatar
Costa furce
Tuesday, 11.08.2020
00:18

Plastika crvene boje ,pa ljudi ovi Olivi ni svoje dvoriste ne bi prosli da ni su sudije
Bruno bi iduce godine sigurno uzeeo zlatnu kopacku a ne bi dao ni jedan gol iz igre.Ziva bruka I sramota
That’s way I’m proud CHELSA fan
Kupujemo al se takmicimo posteno
Gooo CHELSA gooo blue champions

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 11.08.2020
14:17

Bože gospode šta ti pišeš i ostaješ živ.. Dovoljno je da kažeš da navijaš za plastični mali klub čelzi i da se postidiš

avatar
Medison
Tuesday, 11.08.2020
14:25

Auuu pikac brate nije tebi lako :)

avatar
Ton4i
Tuesday, 11.08.2020
00:01

MU je kao ogroman favorit odigrao slabo,potcenili su protivnika,kao da uopste i nisu skautirali moguce opasnosti protivnickih igraca,a protivnik je opet odigrao sablonski,ali sa velikom dozom borbenosti i u prvom su delu vrsili dobar presing,mogli su do gola,ocekivano pali na fizickom planu kako se mec blizio kraju.
Kopenhagen je kao veliki autsajder odlicno odigrao,svakako su mogli bolje u drugom delu i produzecima ali MU je cini se pametno odigrao,opet stvorio solidan broj sansi u drugom delu,ali bez previse brze igre.
Pa pobogu,Rasmus Falk Jensen je,stekao sam utisak-radio sta god je hteo,protrcavanja i driblinzi,pa cak i klinac Boving se u finisu odlicno pokazao,nedopustivo po defanzivu MU.
Ovakvom igrom MU ce doziveti eliminaciju od Vulverhemptona/Sevilje,moraju puno bolje od ovoga veceras.
I da,penal je bio olako dosudjen,kao sto je Jonson na golu odlicno branio,zauvek ce ostati visiti pitanje-dali bismo videli penale?
Bolje za MU da Sevilja prodje dalje,jer Vulfsi nemaju obezbedjeno LS sledece sezone,ali nije da ce se iz Sevilje stedeti.

avatar
Adi237
Tuesday, 11.08.2020
00:01

Igrac utakmice golman kopenhagena stvarno je branio vrhunski...kopenhagen odlicno postavljena utakmica a junajted je previse htio da se useta u gol prekombinuju i pogrese..malo je trebalo i srece junajtedu jer su 3 puta pogadzali okvir gola...nepotrebni produzetci za junajted i dodatni umor ioanako umorne ekipe.

avatar
The KING (return)
Monday, 10.08.2020
23:46

Kakva beda od ekipe, baci se marsijala ono nije videlo penala...

avatar
Nikola RED_DEVIL
Monday, 10.08.2020
23:45

Sve to stoji i očajan pristup u meču, i nedovoljno trčanje i bezvoljnost, ali ovaj njihov golman je branio i moguće i nemoguće kao da mu je poslednji dan života! Svaka mu čast. Nepotrebno zamaranje igrača i rizikovanje povreda pred bitnijih utakmica, ne znam šta da desilo pa smo igrali sa 20% mogućnosti, da je bio bilo koji drugi golman sigurno bi bar sa 1:0 dobili. Nadam se da će Solskjer da ih razbudi.

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 11.08.2020
10:10

Kojih bitnijih utakmica? Niko nikad nije kombinovao u zavrsnici evropskih takmicenja. Sad se igra na sve ili nista pa ko ima snage da izdrzi...

avatar
_mladen_
Monday, 10.08.2020
23:43

Idemooo jedan kviz za Junajtedovce, nabrojte 5 mečeva na kojima Junajted nije imao penal, znam da nema težeg pitanja. 😂

avatar
Kolos
Tuesday, 11.08.2020
13:51

Hahahaha, nema ni odgovora na to pitanje, jedino ako se uzmu u obzir sva takmičenja u godini 😁

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 12.08.2020
15:09

Idemooo jedan kviz za Luzerpulce. Da li ste bili zivi kad je vas tim osvojio titulu pre ove? 😀😀

avatar
Stretford END 1878
Monday, 10.08.2020
23:42

Ovo je bilo ocajno, mnogo sansi propusteno, ove bi Zveda otresla sa pola gasa, problem kod Olea je disciplina, ovi igraci ne placaju za svoje greske, znaju da ce sledecu utakmicu igrati, ujedno i nedostatak konkurencije, vidi se umor ali ipak je ovo Kopenhagen. Svaka cast za protivnickog golmana. Nema sanse da osvojimo LE, to je sada jasno, mnogo vecu zelju ima Inter, a to je najbitnije.

avatar
Ton4i
Tuesday, 11.08.2020
20:13

"..ove bi Zvezda otresla sa pola gasa"- kako bi Crvena Zvezda prosla na ovom mecu,trenutna forma i fizicko stanje igraca nisu na stranu Crvene Zvezde,Borjan jeste vrlo dobar golman,ali odbrana i sama defanziva,to jest pozicioniranje igraca bi sigurno bilo gore od izdanja igraca Kopenhagena sinoc,da svaki igrac pomaze svakome(spic polusticu,poluspic ofanzivnim vezistima,zadnji vezni stoperima..).
Realno,bila je cista stvar srece dali ce Crvena Zvezda proci dalje ili Kopenhagen sto se tice penal-ruleta,znamo da je teren bio blatnjav,bar je predstavnik Srbije prosao dalje za veci koeficijent lige.

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 10.08.2020
23:42

Dobro je sto se junajted ovako ispromasivao jer u sledecem nece, ovakav mec se desava jednom u deset. Bez suta u okvir kopenhagena, lampard moze da dodje da mu ole predaje kako se postavlja odbrana

avatar
Red to the bone
Tuesday, 11.08.2020
10:03

Hahahahaha pingvinko brate koliko si ozlojedjen sto ti je utd kanturina koju sudije guraju, jer brend mora da se naplati, hahahahh

avatar
Kolos
Tuesday, 11.08.2020
13:59

Pokrij se ušima, pa se prekrij nogama. Zamoli nekog da prebaci crnu zavesu preko tebe pa te smesti u kutiju. Pošalji paket za Singapur, pa Australiju, Fidži i odatle hvataj čamac za ostrvo Rukuruku. Tamo ušuškaj paketić ispod vodopada na kraju džungle i uživaj.