Arteta zakukao, iz Amerike stigla poruka! Kršenje obećanja?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 17.07.2020.
12:06
Izvor: Sportske.net

Španac prvi menadžer koji je poslao jasnu poruku u Kolorado, ali teško da će to bilo šta promeniti...

EPA-EFE/Paul Childs/NMC/Pool
EPA-EFE/Paul Childs/NMC/Pool

Povezane vesti

Mikel Arteta je zavapio nakon pobede nad Liverpulom da su timu potrebna pojačanja, da se i pored trijumfa nad ne baš zainteresovanim šampionom vidi velika razlika u kvalitetu i da "Guneri" moraju da ulože novac ovog leta.

Bivši kapiten je praktično prvi trener koji je otvoreno rekao vlasnicima da ono što troše nije dovoljno, smatra da ima veliki kredit, ali odgovor iz Amerike je navodno stigao brzo.

Naime, Sten Krenke neće posegnuti rukom u džep, on smatra da je kupio Pepea prošle godine za 80 miliona, da Arteta mora da ubedi ključne igrače da ostanu, a da bi eventualno Arsenal mogao da potroši oko 50 miliona evra u prelaznom roku.

To nije dovoljno ni za prvu želju menadžera Dajota Upamekana, Arsenal pokušava da ubaci nekog od svojih klinaca u sporazum, ali Nemci ne pristaju.

Parti je takođe preskup, a Real za otkup Sebaljosa traži oko 27 miliona evra. Da li je to previše u trenutku kada je štoper prioritet, teško je reći. Tek, jedna od realnijih opcija je kupovina Tajrona Mingsa koga hoće još par klubova, pa je i njegova cena 40 miliona.

Zbog svega toga Arteta je razočaran jer sa 50 miliona ne može da reši probleme koje ima, tim pre što je i slobodni agent Vilijan daleko. Obamejang nema ponuda, a ako proda Lakazeta, ne može da nađe pravu zamenu.

Baner 3

Sve u svemu, Arteta je upozorio da klub i tim ne mogu napred ako ne kupuju igrače, navodno je imao neka obećanja kada je preuzimao klub, ali "Tihi Sten" kako zovu vlasnika iz Kolorada neće ulagati novac iz svog džepa, tim pre što Arsenal neće još jednu godinu igrati Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Friday, 17.07.2020
23:06

Pa kako da dodju do LS ako se ne ulaze?Pogotovo u danasnje vreme.Tim putem klub ima da tone do Cempionsipa,ako se tako bude nastavilo...

avatar
Бојовић Милан
Friday, 17.07.2020
14:40

"..neće ulagati novac, zato što Arsenal neće igrati LŠ...". Ako se budu vodili tom logikom, neće je igrati ni sledeće godine, a kako stvari stoje i još nekoliko narednih

avatar
Provokator
Friday, 17.07.2020
12:57

Kakva je to logika da se ne ulaze novac ako se ne igra Liga Sampiona ? Pa bas tad treba da ulazu ako zele da ponovo igraju u najboljem takmicenju+ ce imati mnogo vise prihoda ako je budu igrali. Ako se ta logika nastavi, onda Arsenal mora da ceka neki nenormalno srecan splet dogadjaja, gde ce s ovim uzasnim timom uspeti da se umuvaju u top4, a za to je neophodno da konkurencija bude jos gora od njih. Ako se uzme u obzir, da su ove sezone cak i Vulfsi i Sefild(uz svo postovanje) bolje plasirani, onda Arsenal vise nece igrati LS sa ovom upravom i politikom.