"Kil Bili" ne odustaje!

Autor: Nikola Miloradović
subota 11.07.2020.
16:38
Izvor: Sportske.net

Deset godina kasnije pao je još jedan paraf.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Stigao je Vasilis Spanulis u redove Olimpijakosa 2010. godine, napravio je tada veliku izdaju, kako je u tim iz Pireja stigao iz redova najvećeg rivala Panatinaikosa.

Ipak, dobio je ugovor koji nije mogao da odbije, potpisao je na kraju sa "crveno-belima" saradnju tešku 13,2 miliona evra bruto, čisto je dobijao 2,4 miliona evra po sezoni.

Izrastao je u pravu legendu kluba, osvojio je sa Olijem dva titule u Evroligi, bio je i MVP elitnog takmičenja kao član kluba iz Pireja, a dva puta je bio i najkorisniji igrač F4 Evrolige.

Osvojio je tri titule u Grčkoj sa Olimpijakosom, jedan Kup, dva puta je bio MVP lige, tri puta MVP finala.

Jasno je da je bio najzaslužniji za sve trofeje koje je Oli osvojio sa njim u svojim redovima, što dokazuju i MVP priznanja u svim finalima.

Sada je, 10 godina od kada je stavio paraf na prvi ugovor sa Olimpijakosom, potpisao novu saradnju sa klubom, navršio je deceniju u Pireju, ali će odigrati još makar jednu sezonu u dvorani "Mira i prijateljstva".

baner

Olimpijakos je ovog leta doživeo velike promene, ali dva igrača su konstanta, Jorgos Printezis, koji će odigrati i 16. sezonu u klubu i Vasilis Spanulis.

Klub su napustili ovog leta Nikola Milutinov, Vejd Boldvin, Dvajt Bajks, Itan Hap, Brendon Pol i Ogastin Rubit, angažovani su Hasan Martin, Livio Žan-Šarl, Čarls Dženkins i Janulis Larencakis, dok se pregovara i sa Slukasom, Lefterisom Mancukasom, Gregom Vitingtonom i Markusom Denmonom.

Saradnju sa klubom produžio je i Saša Vezenkov, a najverovatnije će isto uraditi i Šek Mekisik.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke