Nebitniji meč pripao Vojvodini!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 19.06.2020.
20:53
Izvor: Sportske.net

Vojvodina bolja od Partizana u poslednjem kolu domaćeg prvenstva.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Danas je bila prva od dve utakmice u 5 dana koje će odigrati Partizan i Vojvodina, u pitanju je ona nebitnija u Super ligi gde je već sve poznato.

Zbog toga su Lalatović i Milošević izveli kombinovane sastave, što je više odgovaralo Vojvodini u prvom poluvremenu.

Ekipa Nenada Lalatovića je uspela da stigne do prednosti već u 14. minutu utakmice nakon što je Lazar Marković startovao na napadača Vojvodine, možda je sudija Đorđić i prestrogo dosudio na belu tačku, a siguran izvođač bio je Čović za 1:0.

Ispostavilo se da je to bio jedini gol u prvom delu meča, crno-beli su u mahove napadali, pretila je i Vojvodina preko Drinčića, ali promene rezultata nije bilo.

Dobar udarac je uputio Ivanović kada je Simić, golman Vojvodine, odlično reagovao, a par minuta kasnije dobro je zaustavio i udarac Matića.

Mogao je Miloš Đorđić komotno da pokaže još jednom na belu tačku kada je Brežančić startovao na Mrkajića, ali je ovoga puta odlučio da pokaže žuti karton Mrkaiću.

Partizan je bio bolji rival u nastavku, imao je i jednu sjajnu šansu u 57. minutu. Matić se dobro oslobodio čuvara, dodao Nathu koji je loše odreagovao, bolje da je šutirao nego što je pokušao da doda Markoviću.

Vitas je mogao da promeni rezultat na semaforu, ali je njegov udarac glavom otišao u totalno pogrešnom smeru.

Baner 2

Vojvodina: Simić, Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević, Stojković, Bojić (Gemović 83), Drinčić, Čović (Zukić 46), Vukadinović, Mrkaić (Devetak 69).

Partizan: Popović, Vujačić, Vitas, Brežančić, Smiljanić, L. Pavlović (Stanojlović 87),  Zdjelar (Natho 46), Ivanović, L. Marković (Štulić 76), F. Stevanović (Suma 64), Matić.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 20.06.2020
10:39

Konstatacija iz naslova jeste tačna, upravo što je upotrebljen komparativ. Nebitniji, ali ne i - nebitan. Svaki meč je bitan. Izašao je - jak sastav, dosta jači od sastava Vojvodine. U špicu njihov do juče glavni igrač, pa jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope, pa do juče najskuplji igrač iz Srbje (Marković)... Vreme prolazi, a mi ipak ne uspevamo da napravimo - tim.

Sudija - loš, sa puno pogrešnih odluka, ne mislim zlonamernih, nego - pogrešnih. Penal? Moguće je da sam kao strastveni navijač toliko subjektivan da vidim svoju iluziju umesto objektivnog događaja, ali meni se čini da igrač Vojvodine trči od gola ka ivici 16, gde dotrčava i Marković, startuje pre njega na loptu i gura je van 16, a onda se blago sudara s njim, koji promašuje loptu (ali ne udara u njega) i pada - vođen inercijo. Mnogo više mi na penal liči onaj slučaj sa Brežančićem, kad je Mrkajić izmakao loptu i (možda, verovatno) sapleo se o telo Brežančića koji je klizao u prazno (prethodno je u 16 dodao loptu protivniku na 5m od gola, pojačanje, zbog koga je najtalentovaniji bek Partizana poslednjih 30 godina u Izraelu, a imao je sličnu ovoj grešku protiv Voždovca). Mrkajića sam preporučivao, ima dosta godina, ali interesantan, ima sve osobine rasnog špica, osim konstantnosti, što je možda dovoljno da ga se ne uzme.

Štoperi - sasvim dobri, ne razumem kupovinu u Olimpiji, ali se nadamo da neće igrati kao protiv Brava. Imamo dosta promašaja u takvim kupovinama. L. Pavlović, stalno pokazuje i talenat, ali i puno slabosti i nezrelosti. Slabo štiti loptu u duelima, lako je gubi, nema zapamtljiv finalni pas, ne pravi šanse saigračima (kao npr. Natko, ili Stevanović, ili Marković jer svi oni imaju tu loptu koja sastavlja saigrača sa golom, ne i on - za sada), mora još da radi na šutu, najbolje bi za njega bila da u ovoj fazi karijere bude drugi zadnji vezni (što je juče igrao) i tako usavrši defanzivu, a da usput popravlja ofanzivu. Marković odigra puno toga dobrog u polju, ali nekako dekoncentrisan (ili preležeran?) pred golom. Umesto što voli da majstorski završava iz prve, morao bi da trenira da primi loptu i šutne je kontrolisanije i naravno - efikasnije, da gol (juče je jednu dobru povratnu od Matića, na 5m od gola, sam, umesto da da gol, da je možda primi i iz kolena gađa, šutnuo iz sve snage - nebu pod oblake). Imao je na jednoj od prethodnih utakmica sjajan poluvolej iz trka na dodavanje Stevanovića, što je otišlo koji cm od roglja, izgledalo je sjajno, bilo fudbalski, ali nije dao gol, a da je (a mogao je), gurnuo u prijemu loptu ispred sebe i plasirao pored golmana - ne bi izgledalo atraktivno, ali bi donelo rezultat. Ta ishitrena reakcija u šansi je prečesta i kod Sadika i kod Asana, dok Stevanović, iako najmlađi, odigrava upravo - optimalno. Ide na davanje gola a ne na šut prema golu kao pomenuti (ozbiljna razlika). To je nešto na čemu bi moglo da se radi.

Načinu igre koji forsira Savo možda više odgovara povlačenje na svoju polovinu i pokušaj što većeg broja kontri i polukontri. Nema mnogo potrebe za visokim presingom, osim povremeno, radi razbijanja ritma protivnika.

avatar
Capitano
Friday, 19.06.2020
22:57

Kako nebitan mec? Pokvarili Partizanu proslavu imaginarne titule.

avatar
toma1980
Friday, 19.06.2020
21:28

Covke.....Partizanov Egzekutor!
Covicu vidimo se u Skadarliji

avatar
Südkurve München
Friday, 19.06.2020
21:27

Gde nam je Janicar Ozegovic?

avatar
Slavko Knezevic
Friday, 19.06.2020
21:01

Dokle vise pocetnici da budu treneri, nije on samo pocetnik nego i poslusnik. On je zamenio Batu!!! Uzas.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 19.06.2020
20:57

Ne mogu rezervnom timu Partizana da šutnu u okvir gola na domaćem terenu, ali tu su delije prerušene u fudbalske sudije da faul na igračem Partizana dosude kao penal za najveću zvezdinu filijalu.