Ruski predlog po Zvezdinom ukusu, Partizanu ovo uopšte ne ide u prilog

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.04.2020.
23:16
Izvor: Sportske.net

Ako se situacija uskoro ne normalizuje, nije nemoguće da i ovo bude jedna od opcija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Danas je potvrđeno da se ni italijanska liga neće okončati zbog pandemije koronavirusa, prethodno je još nekoliko liga širom Evrope proglasilo prinudni kraj sezone, ali Evroliga i Evrokup će se do poslednjih mogućih trenutaka boriti da tekuću sezonu ipak nastave.

Mnogi su skeptični po tom pitanju, a jedamn od onih koji sumnja u završetak evroligaške sezone je i direktor ruskog Himkija Pavel Astahov.

On smatra da je najrealnije rešenje u ovoj situaciji da se sezona ne nastavi i da sledeće sezone u Evroligi igraju iste ekipe kao i u još uvek aktuelnoj sezoni.

Dakle, predstavnik iz ABA lige ponovo bi bila Crvena zvezda, a Partizan bi morao da sačeka neku drugu priliku.

''Sudeći po vestima, u svim evropskim zemljama, uključujući i Rusiju, svakodnevno se povećava broj zaraženih ljudi.

Situacija se samo pogoršava, a prema mišljenju stručnjaka, vrhunac epidemije još nije prošao.

Zato ne mogu ni da zamislim kako će Evroliga da završi sezonu. Šta ako ne bude moglo da se nastavi? Bilo bi onda logično da zadrže sve učesnike iz ove sezone. Kako neko može dabude isključen, ili da se prihvati neki novi tim ako sezona 2019/20 nije okončana'', pita se Astahov u izjavi za rusku ''Izvestiju''.

Kada je u pitanju Evrokup, tu je situacija nešto lakša, jer je moguće organizovati Fajnal-ejt, čime bi se sezona brzo privela kraju.

Tu temu prokomentarisao je prvi čovek Partizanovog (ne)suđenog rivala Uniksa Evgenij Bogačev.

''Kakav će format na kraju biti, fajnal ejt ili plej-of, nije ni važno, mada bi plej-of bio pošteniji''.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 08.04.2020
10:42

Moze on da kaze sta god hoce, Himki nema pravo glasa na Bordu EL vec samo klubovi koji imaju A licencu, a normalno da ce pet klubova koji nisu sigurni za EL zastupati ov(akv)u tezu samo sto oni na pomenutom Bordu ama bas nista ne odlucuju.

A to sto mediji ovde slavodobitno objavljuju da nema sampiona u nekim drzavama, a neki ne znaju dok neki jednostavno kriju prvo i osnovno pravilo koje glasi ovako: da bi se priznala liga, potrebno je da bude odigrano 2/3 od ligaskog dela u ovakvim situacijama pa tako Italijani i hrvati upravo zbog toga nisu proglasili sampione jer im je nedostajalo samo jedno kolo za tako nesto.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 08.04.2020
08:20

To bi bilo najlogicnije i najpravednije resenje. Rusi i Srbi zauvek braca.

avatar
Tuesday, 07.04.2020
23:38

Cemu onda EK? Neka daju trofej npr. Veneciji kad vec nema Brese. Salim se, naravno, ovaj virus sada UZASNO hara ne samo po Italiji i Spaniji nego i po Francuskoj. Ovo da ostanu iste ekipe u EL bi i bilo prihvatljivo pod uslovom da budu primljene jos 2 (ako vec moze 18, ko to moze da odbrani (i dokaze) da ne moze i 20), a ko ce to posle biti, pokazace parket ako budu postojali uslovi.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 08.04.2020
11:00

Kako god okrenes, neko ce biti na gubitku i prema nekom nece biti posteno. Partizan ima odlicnu sezonu, ne bi bilo fer da se ponisti, a opet, Zvezda je paralelno igrala dva takmicenja i racunala na play-off ABA lige, ne bi bilo fer ni da se sad takmicenje zavrsi i Partizanu dodijeli titula. I da se takmicenje nastavi, forma Partizana je bila bolja i to opet moze ici samo Zvezdi u korist. Jedno je sigurno - svi su na gubitku, neko manje, neko vise. Moje neko skromno misljenje, ne samo za kosarku, nego i za fudbal i sve - trebalo bi da se sve lige poniste i sljedece sezone igraju ponovo. Realno, nema sanse da se do pocetka maja steknu uslovi ni da se nastavi sa treniranjem, a u tom trenutku bice dva mjeseca kako igraci nisu trenirali. Mozda je bolje da se nadlezni fokusiraju da sljedeca sezona pocne normalno i na vrijeme. :(

avatar
Thursday, 09.04.2020
11:47

Ne znam sta bih ti odgovorio na ovo, mozda ni ne treba da repliciram.