Kako da dobijete Ajaks? - Budite negledljivi!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 20.02.2020.
23:58
Izvor: Sportske.net

Cilj opravdava sredstvo u punom smislu.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Hetafe je dobio holandskog prvaka rezultatom 2:0.

Španci su tako načinili podvig i prišli na korak u plasman u osminu finala, iako su po žrebu bili proglašeni za autsajdera. "Kopljanici" su ovim porazom dosta blizu eliminacije i iz drugog evropskog takmičenja, nešto što zasigurno nije bilo očekivano.

Hetafe je to uspeo uz tonu prekida.

Na večerašnjem meču smo imali tek manje od poluvremena aktivne igre, po OptaJohan merenjima, ta cifra je tek nešto preko 42 minuta.

Nije ni čudo što se Babel toliko iznervirao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Friday, 21.02.2020
03:43

Razumem da poraz boli, al' nikada neću moći da razumem toliku dozu neobjektivnosti i preterivanja. Gde je bio taj OptaJohan kada je Atletiko eliminisao najpre Barsu, a potom i Bayern dobio u finalu? Ne bi zabeležio ni 20 minuta efektivne igre po njegovom merenju. Ili 2011/12 kada je Chelsea osvojio LŠ? Pa ne bi na svih 7 utakmica nokaut faze Chelsea zabeležio ukupno tih 42 minuta.

Ono što je realno je da je Getafe bio bolji i to najmanje za ta 2 gola razlike. To još uvek ne znači da je Ajaks ispao. Prošle godine sam navijao za Ajaks da osvoji LŠ, ali ih je nažalost Totenham zaustavio i to na čistu sreću, pa sam opet mogao da kažem svaka čast Totenhamu kako su uopšte mogli da igraju znajući da su u zaostatku 3 gola40 minuta pre kraja dvomeča? Igrati i boriti se sa takvim zaostatkom je zapravo bilo 3x teže negoli dati ta 3 gola.

U ovoj utakmici Getafe se nije branio, osim kada je morao. Napadali su, bili bolji, a pre svega su u potpunosti izdominirali Ajaksov vezni red. I to su činjenice. Da li će im i koliko značiti ovih 2:0 u revanšu ostaje da se vidi, ali ne shvatam da je toliki problem čestitati protivniku na zasluženoj pobedi?