Dosadno u Laktašima, Zvezda prejaka za Igokeu, sledi Partizan!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.01.2020.
18:50
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion ''prošetao se'' Laktašima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 17. kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde večeras su savladali domaću ekipu Igokee rezultatom 94-79.

Ovo je Zvezdi jedanaesta pobeda u tekućoj sezoni ABA lige, čime se izdvojila na trećem mestu na tabeli, iza Partizana i Budućnosti, dok je Igokea upisala jedanaesti poraz, prvi posle četiri uzastopne pobede.

Domaći tim je bio ravnopravan rival samo tokom prvih pet-šest minuta utakmice, a onda je Zvezda prvi put stekla deset poena prednosti (22-12) i od tada je Igokea do kraja meča bila u podređenom položaju.

Za takav razvoj događaja tokom prvog poluvremena su najzaslužniji bili raspucani Bili Beron i Kevin Panter koji su zajedno pogodili šest trojki, po tri jedan i drugi, iz ukupno osam pokušaja.

Zvezda je na odmor odnela 11 poena viška (48:37), a ni drugo poluvreme nije donelo bitniju promenu u odnosu snaga na terenu, izuzev što je Zvezda svoju prednost i dodatno uvećala.

Kakva-takva nada za Igokeu da bi mogla da stigne do preokreta nestala je u finišu treće četvrtine, kada je najpre Talić doživeo povredu kolena, zbog čega je napustio teren, a samo minut-dva kasnije je zbog pet ličnih grešaka van terena morao i centar Đorđe Gagić.

Utakmicu je obeležio i veliki broj dosuđenih prekršaja, što je kvarilo ritam meča. Zanimljivo, Igokea je imala mnogo veći broj slobodnih bacanja u odnosu na Zvezdu (39 naspram Zvezdinih 15), ali joj ni to nije pomoglo da makar ovaj meč učini neizvesnijim.

Džejms Gist je na kraju bio najefikasniji u Crvenoj zvezdi sa 17 poena i pet skokova, Štimac, Beron i Braun su upisali po 14 poena, s tim da je Braun imao i 10 asistencija i šest skokova. Uz njih, dvocifren poenterski učinak imao je i Kevin Panter sa 13 postignutih poena.

Kod domaćina Lešić i Grin po 16 poena, a pratio ih je Von sa 14.

Sledeće kolo obeležiće duel Crvene zvezde i Partizana, koji je zakazan za 3. februar.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 28.01.2020
15:57

Treba se spremiti za ovakvo sramno sudjenje i protiv partizan-igokea jer ovo je neverovatno da je za igokeu bilo 40, a za Zvezdu samo 15 slobodnih bacanja.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 28.01.2020
15:54

A sad na partizan-igokeu.

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 28.01.2020
01:26

Nenade, lepo si sve kalkulisao, pa kao sta kazes i ne morate da igrate protiv Zvezde, jer kako i sam kazes prvo mesto vec zagarantovano! Sve je u redu do onog dela gde opet ste poceli da izigravate zrtve, ("Ili ce se opet pokazati da se pravila selektivno primenjuju"), zasto je vama uvek neko drugi kriv, zasto je uvek nesto protiv vas? Da li stvarno verujes u to sto pises ili to je vec ono poznato stvoreno misljenje dok vas je mag Dule vodio, Samo da te podsetim, pa poslednjih par godina niste se bas lepo proveli protiv Krke, ni u Bg a Boga mi ni tamo, pa Buducnost ako hoce da zadrzi drugu poziciju zagrizace protiv vas jer sigurno i oni imaju svoju racunicu da cete vi lepo da izgubite od Zvezde, i eto njihve sanse da pobedom protiv vas se domognu prvog mesta, za Megu vec imate unapred dobijenu kao uvek, i ostaje Cibona koja zna da bljesne ali ne verujem u neko cudo! E sad, i Zvezda ima svoju racunicu, kao i Cedevita i Mornar. Ja mislim da polufinala ce da budu vi protiv Cedevite i mi protiv musterija iz Podgorice, ni vama ni nama lako nece biti, mada ruku na srce ako bude fer sudjenje Zvezda je najbolja, i ima najduzi roster! Ovo sto sam gledao veceras protiv Igokeje je pravi uzas, znaci ovi sutirali preko 40 slobodnih bacanja a mi 14, pa postigli prkeo 20 poena 2+1(kos uz faul) sto ipak necu da kukam, samo pisem cinjenice! Dok vas vidim na nasim vestima, veruj mi drago mi je, posebno od veceras, jer Perperoglu i Davidovac su vec tu a od sledece tekme cujem da i Kuridza se vraca, znaci bice to bas mocno, a ubedjen sam da i vi to znate, jer naravno pratite nase vesti, sto absolutno je ok, ljubitelji kosarke i treba da prate, da se razumemo nisam protiv toga! Pozdrav i srecno mojoj Zvezdi protiv Efesa, vraski teska tekma ali ajde da se nadamo!

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 04.02.2020
22:38

Evo prosao derbi i opet moja rec dolazi na znacaj.
Partizan prosle godine zbog par upaljaca kaznjen utkmicom bez publike.
Sinoc navijaci Zvezde gadjali prvotimce Partizana posle utakmice i gde je kazna?

avatar
nenadnenad1234
Monday, 27.01.2020
20:42

Ako su pravila jednaka za sve, onda mi lagano ne mora igramo protiv Zvezde utakmicu sledeceg kola i da se polako spremamo za Bolonju, jer eventualnim pobedama nad Turcima u sredu, i protiv Bolonje tamo sledece srede mi u 90% slucajeva uzimamo prvo mesto u konacnom poretku u TOP16 fazi EK i imacemo prednost domaceg terena pored 1/4 i u eventualnoj 1/2 i finalnoj seriji.
Ili ce se opet pokazati da se pravila selektivno primenjuju.

Nama utakmica protiv Zvezde nista ne znaci. Prvo mesto u 95% slucajeva obezbedjujemo pobedom protiv Buducnosti, potom nam slede laksi rivali (Mega, Krka, Cibona).

avatar
paok
Monday, 27.01.2020
21:24

Nema potrebe odlagati, mi smo spremni i za njih i za ostale.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 27.01.2020
23:33

Ovo je bilo sarkasticno.
Svi znamo da se selektivno kaznjava u ABA ligi.
Cist primer Trinkijeri je prosle godine samo pomenuo sudijsku gresku na utakmici Partizan-Cedevita, uopste nije vredjao iste i novcano je kaznjen. Danas vidimo napade iz Zeleznika i nikom nista.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 27.01.2020
22:57

Pa vi nemojte,nije vam prvi put da bezite sa parketa,a to sto koristis sva ona desavanja i stajes na stranu njihovu,to dovoljno govori o tebi,(samo nemoj opet da kukate,kao onomad,kad ste gostovali u tebi dragoj Morači),znam da su ti Buducnost i Fenerbahce isto sto i Partizan,ljubi cika Milo i tebe.

avatar
pjer
Monday, 27.01.2020
20:40

sto znaci da ce i nas .... pa pazi sad mogu da drmaju kos nece im pomoci