Đukić predstavljen u Sportingu - ''Idemo po protivnika!''

Autor: Darko Mitrović
subota 28.12.2019.
18:54
Izvor: Sportske.net

Skoro godinu i po posle odlaska iz Partizana, srpski stručnjak pronašao novi angažman.

Screenshot/YouTube/Real Sporting de Gijón
Screenshot/YouTube/Real Sporting de Gijón

Povezane vesti

Preneli smo prethodnih dana, Miroslav Đukić je novi trener španskog drugoligaša Sportinga iz Hihona, a danas je u tom klubu i zvanično predstavljen.

Sa čelnicima Sportinga je dogovorio saradnju do kraja sezone, uz mogućnost da ona bude produžena ako se ispune ciljevi tokom proleća. A najvažniji cilj je povratak u Primeru, što je, između ostalog, i istakao Đukić u razgovoru sa novinarima.

Ekipu je preuzeo kao 15-plasiranu na sredini sezone, a u nedelju će obaviti prvi otvoreni trening.

Šta će promeniti?

''Neophodna je promena mentaliteta i filozofije. Za uspeh je neophodno da budemo agresivniji i da idemo po protivnika'', uverava Đukić.

Naglasio je da će biti direktan u komunikaciji, da ćeisto reći i u svlačionici, i pred novinarima, i u razgovoru sa upravom.

Upoznavanje ekipe sa njim biće olakšano, jer su članovi Sportinga Uroš Đurđević i Mark Valijente, sa kojima je već uspešno sarađivao u Partizanu. Od njih očekuje da saigračima prenesu kakav je kao trener, a podrška će mu biti i Goran Pandurović, koji će mu i u Sportingu biti pomoćnik, baš kao što je to bio slučaj i u Partizanu.

''Uroš se odlično snalazi pred golom. Ako bude postizao malo golova, to znači da nešto ne radimo kako treba, ili ne stvaramo prilike ili u završnicu napada ulazimo sa malo igrača'', objasnio je Đukić šta očekuje od svog napadača.

U ime kluba, Đukića je predstavio sportski direktor Migel Torekilja.

''Imali smo nekoliko opcija, a Đukića smo izabrali zbog njegove ličnosti, snažnog, ali pozitivnog karaktera i vere da ekipa ima kvalitet za plasman u viši rang'', poručio je sportski direktor Sportinga.

Svoj debi u Segundi na klupi Sportinga Đukić će imati 3. januara protiv Saragose u gostima. Zadatak mu neće biti nimalo lak, jer je Saragosa u plej-of zoni, sa samo tri boda manje od drugoplasirane Almerije.

Kompletno današnje Đukićevo predstavljanje možete da pogledate OVDE.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
aleksbn
Saturday, 28.12.2019
20:19

Ahahahaha xD "Mi ideeemo po protivnika, mi zeliiimo da pobediiiimo, nemam sta da zamerim igracima..." Muka mi kad se sjetim ovog prekaljenog "strucnjaka". Bar pola godine nisam gledao svoj klub zbog njega.