Ljungberg više nije trener Arsenala, ali bi uskoro mogao da dobije novu šansu?

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.12.2019.
16:48
Izvor: Sportske.net

Šveđanin se nije najbolje pokazao na klupi "Gunera", ali se mora priznati da je pred sobom imao jako težak zadatak.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Nedavno je i ozvaničeno, Arsenal je postavio Mikela Artetu za šefa stručnog štaba.

Bivši igrač kluba sa "Emirejtsa" je parafirao saradnju sa "Gunerima" u trajanju od tri i po godine, još uvek nije poznato ko će biti članovi njegovog stručnog štaba na severu engleske prestonice.

Kako stvari stoje, čovek koji mu je čuvao mesto, Fredi Ljungberg, mogao bi ipak u potpunosti da napusti redove Arsenala, jer je za njegove usluge zainteresova Malme.

Švedski klub se rastao sa Uveom Roslerom minule nedlje i već su kontaktirali 42-godišnjeg stručnjaka u nadi da bi mogli da ga vrate kući.

Ljungberg je u trenerskoj karijeri predvodio U15 i U23 selekciju "Gunera", radio je kao pomoćnik Andrijesu Jonkeru u Volfsburgu i kao pomoćnog Unaju Emeriju u Arsenalu, a u prethodne tri sedmice je samostalno predvodio "Tobdžije" kao vršilac dužnosti.

U pet mečeva je ostvario učinak od jedne pobede, dva remija i dva poraza, uključujući i iznenađujuć poraz od Brajtona na "Emirejtsu".

Ipak, u Malmeu veruju da bi bio dobar izbor, pa su voljni da mu ukažu priliku, te je sva prilika da Ljungberg neće sarađivati sa Artetom u Arsenalu, već da će dobiti šansu da se u domovino dokaže kao trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke