Bogdanović i Jokić? Rasturaju!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 16.12.2019.
08:50
Izvor: Sportske.net

Sjajne partije dvojice naših igrača u noćašnjim mečevima!

AP Photo/Jed Jacobsohn
AP Photo/Jed Jacobsohn

Povezane vesti

Laka pobeda Kingsa u San Francisku, do ove godine se ovakav trijumf protiv Voriorsa nije mogao ni zamisliti, ali slabašni, povredama desetkovani Golden Stejt nije predstavljao nikakav problem za divizijskog rivala.

Bogdanović sjajan 25 poena, po 5 asistencija i skokova, odbrana je spustila domaće na 79 poena i manje od 40% šuta. Za Kingse je ovo četvrta pobeda u pet mečeva, sada su na 12-14, da nije bilo šokantnog poraza od slabih Niksa, sada bi bili na 50%.

Bjelica je upisao samo dva poena, imao tri skoka i četiri asistencije, ali je odigrao manje od poluvremena. Vratio se Begli posle loma prsta, 17 poena, 6 skokova i to treba da ohrabri Voltona.

Denver je dobio i drugo veče u nizu u Koloradu, nisu dozvolili iznenađenje protiv Niksa, Jokić opet agresivan, napadački raspoložen, 25 poena, 10 skokova, 5 asistencija, mučili su se u trećoj četvrtini, ali onda je Jokić ubacio 11 poena, ključnu trojku pa su stvari došle na svoje mesto. Niksi su se spustili u trećoj četvrtini, taj deo igre dobili sa 13 poena razlike, ali ne mogu da igraju u istom ritmu ni poluvreme. U poslednjem periodu imali su 29% šuta, nisu uspeli defanzivno da odgovore mnogo kvalitetnije rivalu koji ih je u Medison Skver Gardenu nedavno tukao sa 37 razlike.

Bruklin je iznenađujuće lako savladao Filadelfiju, Dinvidi je ubacio 24 poena za Netse koji su odigrali sjajnu odbranu, Siksersima je nedostajao Embid, prednost domaćih je rasla od početka do kraja. Gosti su primili 64 poena iz reketa, videlo se koliko su nemoćni bez Embida. Ovo im je bio prvi poraz u šest mečeva.

Lejkersi ne posustaju, prošli su i Atlantu, Lebron je ubacio 32 poena, imao 13 skokova i 7 asistencija, Dejvis je dodao 27 poena, 13 skokova, njih dvojica su podelili i pet blokada, deluju kao neverovatan tandem. Lejkersi su na 24-3, izjednačeni sa Mivokijem, Lebron je baš imao ispunjen vikend, u petak je bio u Majamiju na meču sa Hitom, pa odleteo u Ohajo da vidi sina Bronija u subotu uveče u akciji, vratio se na vreme na jug, i predvodio tim u pobedi. Nije dolazilo u obzir da propusti meč.

"Imam 34 godine, imam obavezu da igram, klinci dolaze da me gledaju, ne znam baš koliko mi je utakmica ostalo",
rekao je "Kralj" koji je zaustavio vreme i igra košarku za bogove ove sezone.

Rezultati:

Golden Stejt - Sakramento 79:100
Denver - Njujork 111:105
Bruklin - Filadelfija 109:89
Atlanta - LA Lejkers 96:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke