Oglasio se Bobijev bivši trener nakon sjajne partije Srbina: "Morao sam više da ga koristim"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 08.12.2019.
17:44
Izvor: Sportske.net

Možda i trener koji mu je davao najmanje prilika u NBA.

AP Photo/Dave Crenshaw
AP Photo/Dave Crenshaw

Povezane vesti

Stigao je Bobi u NBA ligu leta 2015. godine, doveo ga je Greg Popovič u svoje San Antonio Sparse.

Trebalo mu je vremena da se adaptira i da zasluži priliku u prvom timu, ali kada ju je dobio maksimalno ju je iskoristio.

Umeo je da pruži fantastične partije, svoje minute je fantastično koristio, ali je nakon jedne sezone u dresu "Mamuza" postao slobodan agent, te je iskoristio priliku da potpiše veliki ugovor sa Detriot Pistonsima.

Parafirao je trogodišnju saradnju tešku 21 milion dolara, očekivalo se da će u dresu Pistonsa dobiti još ozbiljniju priliku da se dokaže u NBA ligi.

To se ipak nije dogodilo, u prvoj sezoni samo 35 nastupa, u drugoj je do trejda u Kliperse odigrao 19 mečeva.

Nakon toga je igrao za Kliperse, da bi minulo sezonu završio u Filadelfiji, gde je beležio najbolje brojke u karijeri.

Letos je ponovo bio slobodan agent, potpisali su ga Dalas Maveriksi, za koje iz dana u dan igra sve bolje, sinoć je blistao protiv Pelikansa sa 15 poena i 16 asistencija.

Oglasio se nakon njegove odlične partije i čovek koji ga je trenirao u Pistonsima, Sten van Gandi, koji sada shvata da je morao ozbiljnije da ga koristi.

"Slušajte, mislim da je jedna od stvari koju shvatam iz svog perioda u Detroitu, to što sam morao više da ga koristim. Mislim da postoji još trenera koji mogu da kažu isto.

Kao trener više razmišljate o defanzivi i on tu može da predstavlja problem, ali čovek je nezaustavljiv i nesebičan i kompletan je... Trebalo je više da ga koristim.

Slušajte, on je čovek koji može da šutira sa poludistance, odličan je sa linije za slobodna bacacnja, vanserijski je dodavač. U suštini, jedna od stvari koju morate da radite sa njim je da mu pomognete da ukapira koliko je nezaustavljiv u reketu. On bi da doda loptu, a ja mu objašnjavam, ne, ne čoveče, na metar si od koša, niko ne može da te zaustavi, šutiraj
", izjavio je Van Gandi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke