Raste košarkaška euforija u Hrvatskoj - Ne samo plasman, nego i medalja u Tokiju?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.11.2019.
11:12
Izvor: Sportske.net, index.hr

Smatraju da su mogli i bolje da prođu u jučerašnjem žrebu, ali veruju u kvalitet svog tima.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Iako je godinama unazad njihova reprezentacija doživljavala brojna razočaranja, a bez medalje je još od 1995. godine i silaska sa postolja u Atini, u Hrvatskoj veruju da konačno dolazi njihovo vreme, osokoljeni odličnim igrama njihovih najboljih košarkaša u NBA ligi, pre svih Bojana Bogdanovića.

U kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre Hrvatska će biti domaćin u Splitu, juče je obavljen žreb, ali njihove ambicije se ne završavaju samo na plasmanu na OI u Tokiju.

Dakošarkaška euforija ponovo raste u Hrvatskoj, primetio je i Dino Rađa, predsednik Stručnog saveta Košarkaškog saveza Hrvatske.

''Grupa je takva kakva je i voleo bih da sad to ostavimo sa strane. Čeka nas puno važnija stvar u ovom trenutku, a to su kvalifikacije za Eurobasket 2021.

Mi Hrvati uvek padamo u euforiju. Ili ništa ne valja ili smo najbolji na svetu. Već čujem da neki pričaju kako ćemo u Tokio ići po medalju, a zaboravljaju da nas čekaju utakmice u februaru protiv Holandije, Švedske i Turske, u kojima ćemo biti bez NBA igrača'', istakao je Rađa u razgovoru za ''Index''.

Potom je prokomentarisao i samu grupu.

''Najteža grupa, ali sve se to može proći. Jaki su i Rusi i Brazilci i Nemci, ali jaki smo i mi. Niko tu nije bauk da ga se treba plašiti.

Igramo pred domaćom publikom, ako ćemo biti kompletni, imamo odličnu ekipu i ne vidim zašto ne bismo prošli. No ponavljam, za nas su sad primarne kvalifikacije za Evrobasket. Zamislite da to ne prođemo'', zaključio je Rađa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Thursday, 28.11.2019
17:00

Tačno je da Hrvatska ima odlične pojedince, ali kao tim nema hemiju, uz to nema pleja kvaliteta za velika takmičenja. I nema vrhunskog trenera. Inače, igrači su odlični počev od Bogdanovića, Simona, Hezonje, Šarića, Žižića, Zubca, Bendera, mladog Šamanića. Sem Simona, svi u NBA, tako da će sa kvalifikacijama imati velikih problema.

avatar
ludjak
Thursday, 28.11.2019
12:50

nece proci ni kvalifikacije.... ima aco da ih odere....