Bajern sprema 350 miliona, Gvardiola već pronašao zamenu?!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 21.10.2019.
17:45
Izvor: Sportske.net

Da li su Bavarci spremni da potroše toliko novac tokom jednog prelaznog roka?

Epa/Philipp Guelland
Epa/Philipp Guelland

Povezane vesti

Tokom leta se pojavila priča da je minhenski Bajern zainteresovan za nemačkog reprezentativca iz redova Mančester sitija Liroja Sanea.

Onda je usledila teža povreda krilnog fudbalera "Građana", pa je čitava priča stopirana.

Tvrdili su i pre povrede iz Sitija da računaju na Sanea, ali je Bajern bio uporan, ipak, zbog svih navedenih okolnosti bivši igrač Šalkea je ostao na "Etihadu".

To bi ipak moglo da se promeni narednog leta, kako je Siti izgleda pronašao zamenu za nemačkog reprezentativca.

U pitanju je španski reprezentativac Mikel Ojarzabal.

Gvardiola je veliki poštovalac njegovih kvaliteta i voleo bi da ga preseli na "Etihad", pa bi u slučaju njegovog odlaska Sane dobio dozvolu da napusti klub.

Mancester siti Aguero Sane

Ojarzabal bi "Građane" koštao oko 80 miliona evra, a nadaju se da bi od prodaje Sane mogli da inkasiraju i preko 100 miliona.

Ipak, tu se postavlja pitanje za Bajern, da li su voljni da potroše toliki novac na nemačkog reprezentativca, posebno jer su zainteresovani i za Kaija Haverac iz Leverkuzena, koji ne bi bio mnogo jeftiniji.

Tu je i pitanje šta će uraditi sa Kutinjom, izrazili su želju da otkupe Brazilca od Barselone, ali će im za to zadovoljstvo trebati još 120 miliona evra.

Očekuje se da će otkupiti i Ivana Perišića za oko 20 miliona evra, pa kada bi rešili da ostvare sve svoje želje, morali bi narednog leta da izdvoje oko 350 miliona evra na pomenuta četiri igrača.

Minhenski Bajern je poznat kao klub koji ne voli da se razbacuje novcem, najskuplje pojačanje u istoriji kluba je Lukas Ernandez, koji je minulog leta plaćen madridskom Atletiku 80 miliona evra.

Jasno, to je velika cifra, ali su iz kluba uporno izjavljivali da dalje od toga neće ići, pa je veliko pitanje da li su spremni da potroše preko 300 miliona evra tokom jednog prelaznog roka.

Ukoliko ipak ne reše da se "otvore", moraće da odustanu od jednog od željenih pojačanja, pa je takođe pitanje za koga će se odlučiti, Sane se oporavlja od povrede ligamenata, Kutinjo je pokazao da mu odlično leži Bundesliga, dok je Kai Haverc jedan od najtalentovanijih vezista na svetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
damjan89
Friday, 25.10.2019
19:42

Ako ostane Kutinjo i dodje Sane ne vidim potrebu za bilo kojim drugim pojacanjem u napadu, bili bi premocni.

avatar
Algebrons
Monday, 21.10.2019
18:25

Haverc i Sane su totalno različiti igrači, ne vidim kakve veze ima što je prvi mnogo jeftiniji? To je kao da kažete, da li se Liverpulo isplatilo to što su doveli van Dajka, kad su već mogli da pazare mnogo jeftinijeg Nabija Keitu.