Partizan već na korak od plasmana u Top 16, koji su sledeći koraci?

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.10.2019.
09:44
Izvor: Sportske.net

Već u prva tri kola Evrokupa, crno-beli su obavili ogroman deo pola u prvoj fazi takmičenja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Košarkaši Partizana odlično su započeli novu sezonu Evrokupa, u skladu sa svojim ovosezonskim ambicijama, a to je ulazak u samu završnicu, pa i osvajanje ovog takmičenja.

Tim Andree Trinkijerija je u prva tri kola ostvario dve pobede u gostima (Venecija, Ritas) i jednu kod kuće (Tofaš) i nalazi se na vrhu tabele, kao jedina neporažena ekipa u grupi.

Ako uporedimo ovaj sa prošlogodišnjim učinkom crno-belih, možda im je još samo jedna pobeda dovoljna za plasman u Top 16 fazu takmičenja, s obzirom da su prošle sezone među 16 najboljih ušli sa skorom od 4 pobede i 6 poraza, i to kao trećeplasirani u grupi.

Naravno, posle ovakvog starta, crno-beli do kraja prve faze žele mnogo bolji učinak i bolju poziciju uoči Top 16 faze, jer od plasmana u ovoj grupi zavisi i to koliko će teška biti Partizanova grupa u Top 16.

Ako do kraja prve faze zadrže prvo mesto u grupi, košarkaši Partizana će za rivale u Top 16 imati drugoplasiranog iz grupe C (trenutno Huventud), trećeplasiranog iz grupe D (trenutno Trento) i četvrtoplasiranog iz grupe A (trenutno Promiteas).

U sledećem kolu Evrokupa, Partizan dočekuje Lokomotivu Kubanj i ako crno-beli dobiju i ovaj meč, onda se već ozbiljno može razmišljati da Trinkijerijev tim kao prvoplasirani iz grupe ode u Top 16.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Wednesday, 16.10.2019
10:36

Sledeća utakmica je ključna u prvoj fazi EC. U slučaju pobede nad Lokomotivom u Pioniru, a atmosfera bi mogla da bude paklena, bili bi blizu osvajanja prvog mesta u grupi već posle 4 kola od 10. Lokosima bi pobegli dve pobede, naravno i svim ostalim ekipama, pa bi pobedom na strani protiv Francuza, skoro osigurali vrh. Bile bi nam potrebne samo domaće pobede. Ali za to nam je potreban zdrav Tomas, a za drugu rundu i još jedan odličan bek šuter. Primarni cilj je finale EC, a zatim i osvajanje jedinog trofeja koji nedostaje u vitrinama kluba.