Najnovije vesti
Vesti Politika
Izbori na Kosovu: Privedenima pritvor do 48 sati, odvedeni u Leposavić

Izbori na Kosovu: Privedenima pritvor do 48 sati, odvedeni u Leposavić

Dvojici članova biračkog odbora, koji su danas privedeni zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tokom izbornog procesa, određen je pritvor do 48 sati, potvrdio je regionalni portparol kosovske policije za sever Kosova i Metohije Branislav Radović.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kosovska mitrovica02_foto a dimitrijevic Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Kosovska mitrovica02_foto a dimitrijevic

Kako je rekao Tanjugu, izdato je rešenje o zadržavanju privedenih V. T. i Ž. U., koji su odvedeni u pritvorsku jedinicu u Leposaviću.

Predstavnik organizacije koja prati izbore na KiM Demokratija na delu (DnD) Dušan Radaković ranije danas izjavio je za Tanjug da nije bilo razloga za današnje privođenje dva člana biračkog odbora u severnom delu Kosovske Mitrovice, u Osnovnoj školi "Sveti Sava", jer, kaže, nema elemenata krivičnog dela.

Pročitajte još

- Ceo birački odbor i ujedno i ostali Albanci složili su se da žena može da glasa, ali joj to ipak nije bilo dozvoljeno. Mislim da je tu samo neka upotreba sile, ili šta već da se pokaže - rekao je Radaković.

Kako je kazao, jutros u 8.59 sati u učionici na biračkom mestu 12D, u Osnovnoj školi "Sveti Sava", albanski predstavnik je prijavio da je žena glasala sa kosovskim ekstraktom - izvodom iz knjige rođenih, na kome nema slike.

- Žena je to pokazala zato što nije ponela kosovsku ličnu kartu. Onda je izvadila srpsku ličnu kartu, da se vidi da je to ona. Albanska partija je prijavila to kao krivično delo, kako je glasala sa srpskom ličnom kartom i prijavila CIK-u, koji je kontaktirao tužilaštvo, a koje je poslalo policijsku patrolu i ovde su privedene dve osobe, predsedavajući biračkom odboru U. Ž. i kontrolor reda T. V. - kazao je Radaković i dodaje da je to tražila stranka Demokratski savez Kosova (DSK).