Ko će biti poslednje Partizanovo pojačanje, ko su neostvarene želje i šta će biti sa Novicom?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.09.2019.
13:34
Izvor: Sportske.net, espreso.rs

Crno-beli pripremaju ''šlag na tortu''.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crno-beli su ovog leta značajno izmenili sastav, koji će u narednoj sezoni imati mnogo veće, šampionske i evroligaške ambicije.

Uglavnom su ovog leta pojačanja stizala iz inostranstva, ali to neće biti sve - Partizan želi još jednog stranca, i to na bekovskim pozicijama.

Prethodnih dana spekulisalo se da bi to mogao da bude Endrju Gaudlok, nekadašnji as Fenerbahčea, Makabija, Milana, koji je poslednji angažman imao u Kini, u Šandong Golden Starsima.

Da se zaista pregovara sa Gaudlokom, potvrdio je i prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović u drugom delu intervjua za ''Espreso''.

Ipak, konačnu odluku doneće stručni štab, jer ima i drugih opcija.

''Očekuje se uskoro dolazak, videćemo koga. Pregovaramo i s Gaudlokovim menadžerom, ali i s menadžerima drugih igrača.

Moramo biti oprezni i pametni.

Za tu poziciju imamo budžet koji je planiran, ne smemo da dođemo u situaciju da s bilo kim od igrača potpišemo ugovor, a da pravimo pauzu, gde on neće moći moći da igra. Ne govorim samo o njemu, nego i o ostalim igračima koji su nam ponuđeni.

Kao što smo napravili pametne transfere, bez obzira na pritiske koje smo imali od strane javnosti i od strane naših navijača da što pre završimo prelazni rok. Ako hoćemo rezultate, moramo da radimo temeljno, moramo da radimo pametno i da pametno planiramo'', poručio je Mijailović.

Deluje da predsednik Partizana nije zabrinut što 31-godišnji Gaudlok važi za igrača koji ''troši'' mnogo lopti.

''Gaudlok je igrač, ne evropskih ekipa, nego igrač koji je igrao po Americi, ceo život je proveo igrajući košarku na najvišem nivou, glupo je govoriti o njegovim kvalitetima. On je ozbiljan ofanzivac, imao to što ima od kvaliteta. Ako se poklope kockice potpisaćemo ugovor s njim, ako se ne poklope, tražićemo dalje'', naglasio je on.

Mijailović je izrazio nadu da će kapiten Novica Veličković odigrati i sledeću sezonu u dresu Partizana, sledi razgovor sa njegovim menadžerom.

''Može još puno dece da se rodi u Srbiji, ali teško da će se uskoro roditi novi Novica Veličković. On stvarno voli ovaj klub, srcem radi to što radi'', poručuje Mijailović.

Otkrio je i koje su bile neostvarene želje ovog leta, osim Dragana Milosavljevića, o kome je Andrea Trinkijeri ranije već govorio.

''I Mačvan i Raduljica, oni su kontaktirani, ali ljudi imaju neke svoje planove. Mi smo stvarno imali želju da to uradimo. Nekad potpišete ugovor s domaćim igračem i tržišno ga platite nešto više zato što je srpski igrač, jer oni dodatno motivišu publiku, jer to je Partizanov trend koji je prepoznat u javnosti.

Ali ovo što smo sad učinili, pa nije bilo drugog izbora. I nemamo 15 stranaca. Prošle godine ih je bilo čini mi se 6, ove godine je jedan više'', dodao je Mijailović, a kompletan intervju možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 08.09.2019
23:02

Gaudlok prosle sezone milion i po dolara zaradio. Sada igra za dzabe. :D ApardhejD drzave se nastavlja :D

avatar
Man united
Monday, 09.09.2019
16:17

Шта је то за њих. Они тренера плаћају скоро милион. Што не би пљаснули милион и по и на играча. Никакав проблем кад им паре са 'неба' падају.

avatar
br
Sunday, 08.09.2019
19:58

brad wanamaker i to je to!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 08.09.2019
23:02

Evo sve trci, kaze san mu da igra za bus plus kartu, bonove za menzu i casove ljubavi do poslednjeg dinara. :D

avatar
Silent
Sunday, 08.09.2019
16:26

Gaudloka je Zvezda oducila od kosarke on na postavljenu odbranu nema sta da trazi zato je i otisao u Kinu da prangija

avatar
paok
Sunday, 08.09.2019
18:43

Ma nek ste oducili svakoga. Kako onda niste bili medju 4 nikada.

avatar
paok
Sunday, 08.09.2019
21:35

Ma kako da ne. Sve dugove ste sami vratili, isto kao u fudbalu ona 22 miliona uzeta od banke pa oprostena.

avatar
Silent
Sunday, 08.09.2019
20:42

Nije nam drzava dala pare kao vama sto kamionom dovozi dzakove sa parama

avatar
Real Only
Sunday, 08.09.2019
15:00

Tako se jaca klub, iz godine u godinu. Istrpeli smo par sezona poluamatere (uz duzno postovanje prema svima i svaka im cast), sad krece ono pravo. Nismo se ugasiili, nismo menjali ime, nismo prodali grb, himnu, nemamo filijalu koja igra istu ligu kao i mi (!?)!! Ali to je Partizan, koliko god ga gazili, uvek se podigne!!

avatar
Man united
Sunday, 08.09.2019
22:08

Које, бре, полуаматере? Како те није срамота свих списканих пара у ККП? Једини ко је играо са полуаматерима је Звезда оних сезона када сте покушавали да нас угасите.

avatar
Man united
Monday, 09.09.2019
16:15

Какав Калинић и Јовић. Они су дошли након фузије, кад смо се стабилизовали. Ја ти причам о времену пре 2011. Кад су нам носиоци били разноразне Дрче, Лешић и остали Балабани. Умало нисмо испали из јадранске лиге. Кад сте ви имали тако килаву поставу? Ви сте, бре, прошле сезоне имали најскупљег тренера на Јадрану. И даље га имате. Плус састав, који је све само не јефтин. Звезда је умало угашена била. И ти ту нешто поредиш.

avatar
Real Only
Monday, 09.09.2019
06:34

Da ne pisem ko je sve igrao za Partizan od one sezone kad ste kao ov klub doveli nekoliko nasih reprezentativaca, Kalina, Boban, Jovic... jos par stranaca, ali pazi, kao nov klub!!

avatar
saka7903
Sunday, 08.09.2019
14:16

Ista slika kao sa Crvenom Zvezdom,samo 10 godina kasnije.
Za par sezona ce biti od kk na OKK PARTIZAN

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
15:36

Kojom crvenom zvezdom, u kojem to tacno sportu od jedno deset(ak) Hahaha

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
14:03

I sad imamo sest (a zapravo pet bez Pejdza), ko jos Gordica racuna kao stranca u pravom smislu te reci? Renfro-Volden, Si-Peiners, Lendejl-Parahuski plus Tomas i Mozli umesto Nikolica i Gegica...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 08.09.2019
13:51

Lako je njima da se pojacavaju kad imaju para na bacanje.