Igrač više ne pomaže Kopenhagenu, desetkovana Zvezda izborila produžetke!

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.08.2019.
21:51
Izvor: Sportske.net

Dramatična borba u Kopenhagenu, bez pobednika posle 90 minuta!

Beta/Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix via AP
Beta/Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix via AP

Povezane vesti

Posle 90 minuta prošlog utorka na ''Marakani'' bilo je 1:1, posle 90 minuta večeras na ''Parkenu'' opet 1:1, pa Kopenhagen i Crvena zvezda moraju da igraju produžetke u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u borbi za plasman u plej-of.

Već prvi minut večerašnjeg revanša doneo je veliko uzbuđenje, uz nezadovoljstvo Zvezdinih navijača. Crveno-beli su bili u napadu, Mirko Ivanić je prihvatio loptu u kaznenom prostoru Kopenhagena, gde ga je na stopalo nagazio kapiten domaćih Zeka, ali za sudiju Mažejku to nije bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Pet minuta kasnije bitan detalj za kasniji razvoj utakmice, štoper Crvene zvezde Nemanja Milunović dobija prvi žuti karton jer je u skoku laktom zakačio napadača Kopenhagena N'dojea.

Usledio je period igre u kojem je Zvezda imala blagu inicijativu, ne dozvoljavajući rivalu nijednom ozbiljnije da pripreti.


Bio je to rezultat koji je crveno-bele vodio u plej-of, pa se iz tog razloga Zvezda povukla, prepustila inicijativu domaćinu, koji doduše ni tada nije vršio neki žestok pritisak, ali pred sam kraj prvog poluvremena desio se pad koncentracije u odbrani Zvezde i odmah stiže kazna.

Levi bek Bengtson je imao dosta prostora za centaršut sa leve strane, on je to odlično učinio, a N'Doje je sačekao loptu na drugoj stativi, gde je bio bolji u skoku od Degeneka i Rodića i udarcem glavom savladao Borjana - 1:1.

U poluvremenu je trener Crvene zvezde zamenio Rodića i na teren poslao Žandera, ali pravi šok za crveno-bele tek je usledio početkom drugog dela igre.

Igrao se 53. minut, kada je Marin lukavo izveo slobodan udarac, proigraoje Vukanovića, koji beži svojim čuvarima i pogađa mrežu, ali taj gol nije priznat, jer je po proceni arbitara fudbaler Crvene zvezde bio u ofsajdu.

Samo mint posle toga, Milunović dobija crveni karton, tačnije drugi žuti, posle gotovo identičnog prekršaja nad N'Dijeom, kao i u šestom minutu, opet lakat,opet je sudija to video i Zvezda je ostala sa igračem manje na terenu.

Trener Milojevuć je reagovao uvođenjem Pankova na poziciju štopera, a van terena morao je Kanjas, da bi nešto kasnije iz igre izašao i Boaći, koji se žalio i na povredu. Umesto njega priliku je dobio Simić.

Do kraja regularnog toka igre, brojčano jači Kopenhagen je pokušavao da izvrši pritisa, ali izuzev prilike Viktora Fišera iz 74. minuta, opet nije bilo previše velikih opasnosti po gol Milana Borjana.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 13.08.2019
23:08

Kopenhagenu nije pomogao ni sudija, ni igrac vise Milojevic sa Zvezdom novu slavnu istoriju pise.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 13.08.2019
21:52

Izdrzite momci