Najnovije vesti
Vesti Politika
O IZBORIMA, POSETI PUTINA, EKONOMIJI Stefanović o sastanku proširenog Glavnog odbora SNS sa Vučićem

O IZBORIMA, POSETI PUTINA, EKONOMIJI Stefanović o sastanku proširenog Glavnog odbora SNS sa Vučićem

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić upravo drži sastanak u Zemunu. Kako saznaje "Blic", tema sastanka su vanredni parlamentarni izbori.

sastanak SNS izbori Foto: RAS / RAS Srbija
sastanak SNS izbori

Posle prvog sastanka kojem su, pored rukovodstva, prisustvovali članovi proširenog Izvršnog odbora, u zemunskoj hali "Pinki" održan je još jedan.

U toku sastanak o izborima
Foto: RAS / RAS Srbija
U toku sastanak o izborima

Drugom sastanku prisustvovali su i članovi beogradskog odbora Srpske napredne stranke.

Potpredsednik SNS i ministar policije Nebojša Stefanović kaže da se na sednici proširenog Glavnog odbora stranke večeras razgovaralo o različitim temama koje su značajne za naše građane i za to kako da unapredimo ekonomiju, ali i kako da sačuvamo mir i sigurnost, te da je bilo reči i o izborima.

Sastanak u "Pinkiju" sa članovima beogradskog odbora SNS
Foto: Promo
Sastanak u "Pinkiju" sa članovima beogradskog odbora SNS

Kako je naveo, sednici je prisustvovalo i više od tri hiljade ljudi iz stranke iz cele Srbije, koje je, dodao je, interesovalo šta će stranka i država preduzeti da se bolje živi, a koji su takođe, primetio je, bili veoma zadovoljni što mogu da pitaju predsednika sve što ih interesuje.

"Važno je da je predsednik predstavio plan o tome šta planiramo da uradimo, kako da dovedemo još investirora u zemlju, koju ćemo novu fabriku da otvorimo, šta je važno u pogledu stabilnosti i šta je potrebno da mi uradimo. I, naravno, kako SNS nije samozadovoljna stranka, potrebno je još više da radimo i da budemo uporniji u ostvarivanju ciljeva koje smo postavili", rekao je Stefanović za Prvu TV.

Upitan da li je bilo reči o eventualnim vanrednim izborima, Stefanović je rekao da o svemu treba da se razmisli i da treba gledati šire interese, a ne samo stranke.

"Mi smo uvek spremni za izbore, ali je pitanje da li je to u ovom trenutku dobro za Srbiju", rekao je Stefanović, dodajući da trenutno obilaze stranačke odbore po Srbiji, a da će kad budu imali konkretno mišljnje i saznanje o tome šta je najbolje za Srbiju, obavestiti o tome javnost.

"Želimo da u razgovoru s narodom da dođemo do najvažnijih stvari", poručio je Stefanović.Govoreći o predstoijećoj poseti ruskog predsednik Vladimira Putina, koji u Beograd dolazi 17. januara, Strefanović je rekao da smo za taj doček spremni, a da je policija spremna da poruži punu sigurnost svim građanima koji budu išli ka hramu Svetog Save.

"Potpuno smo spremni da bezbednosno zaštitimo svakog našeg građanina, kao inašeg gosta", rekao je Stefanović, namopinjući da je značaja te posete iszuzetan, da je to uvek tako kad je reč o najznačajnijim političarima i državnicima koji nam iz sveta dolaze, te da je uveren da će i ta poseta značajno doprineti proširenju međsubonih odnosa dve zemlje, posebno na polju ekonomske saradnje.