'Viola' gazda u Toskani, nedovoljno da uhvati Sasuolo i Sampu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.12.2018.
16:58
Izvor: Sportske.net

"Ljubičasti" su savladali Empoli u derbiju Toskane, ali i dalje imaju bodovni zaostatak za Sasuolom i Sampdorijom usled pobeda ove dve ekipe.

Epa/Claudio Giovannini
Epa/Claudio Giovannini

Povezane vesti

Tri utakmice 16. kola Serije A odigrane su u nedeljnom terminu od 15 časova. U centru pažnje bio je toskanski derbi koji je pripao ekipi Fiorentine.

"Viola" je bez suspendovanog Nikole Milenkovića savladala Empoli sa 3:1 (1:1) iako je bila primorana da juri zaostatak.

Gosti su poveli u 24. minutu golom bivšeg fudbalera Donjeg Srema i čačanskog Borca Radeta Krunića. Pet minuta pre odlaska na odmor Kevin Miraljas poravnava rezultat, a odluka o pobedniku pala je u nastavku.

Vođstvo Fiorentini doneo je Đovani Simeone u 59. minutu, a pitanje pobednika rešeno je dvadeset minuta kasnije. Prvim golom u prvenstvu Brajan Dabo osigurava tri boda domaćinu i rešava derbi Toskane.

Fiorentina je uspešno odradila svoj deo posla u 16. kolu, ali je samo poravnala bodovni saldo sa Torinom, dok su Sausuolo i Sampdorija zadržali prednost.

Sasuolo je kao gost, bez suspendovanog Filipa Đuričića, savladao Frosinone sa 2:0, a istim rezultatom Sampa je na domaćem terenu golovima Kaprarija i Kvaljarele savladala Parmu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke