Čović pred derbi otkrio ko je njegov ''stari prijatelj'' u Partizanu, želeo ga je u Zvezdi...

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.11.2018.
17:46
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Prvi čovek Crvene zvezde polako pravi uvertiru pred subotnji derbi u ''Pioniru'', ali najverovatnije neće prisustvovati utakmici.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Košarkaše Crvene zvezde večeras očekuje još jedan težak duel u Evrokupu, protiv španske Andore (20:00h) u ''Pioniru'', a već u subotu na istom mestu šampion Srbije odmeriće snage i sa svojim najvećim rivalom, Partizanom, u devetom kolu ABA lige.

Zvezda će tada biti u ulozi gosta, a nekoliko dana pred derbi oglasio se i prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović.

On je u izjavi koju prenosi ''Informer'' otkrio, između ostalog, da je novi trener Partizana Andrea Trinkijeri njegov stari prijatelj, kao i da ga je želeo na klupi Crvene zvezde u prethodnom periodu, ali se ''kockice'' nisu poklopile.

Takođe, primetio je da je Trinkijeri možda i prenaglio sa odlukom da ove jeseni prihvati ponudu Partizana.

''Trinki je moj stari prijatelj, zanimljiv je. Nije me iznenadilo što je potpisao za Partizan. Mislim da je bio nestrpljiv, da je nestrpljivo uradio jer se otvorio posle toga Makabi, pa Baskonija - evroligaški klubovi.

On je dobar trener, zna posao trenera i šou majstora. Razgovarali smo, on je otišao u Ameriku da vidi da li će tamo biti pomoćni trener, imao je saobraćajni udes. Jedne godine sam čekao, pa dočekao, ove godine nisam mogao da čekam'', izjavio je Čović.

Utakmica se igra u subotu, ali Čović otkriva da se tada najverovatnije neće videti sa Trinkijerijem, već nešto kasnije.

''Nisam ga video od dolaska u Beograd, videćemo se uskoro. Ne verujem u subotu, mirnije mi je da gledam derbi sa strane'', konstatovao je Čović.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, zadovoljan je dosadašnjim učinkom ekipe, a kao glavni cilj istakao je ''dobar plasman u ABA ligi''.

''Ne bih sam sebi stavljao na vrat pristisak titule po svaku cenu, potrudićemo se i u domaćem prvenstvu u i domaćem kupu, u Evrokupu dokle stignemo. Znamo da su u Zvezdi očekivanja uvek da budemo najbolji'', naglasio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Wednesday, 21.11.2018
02:35

KKP je KKP! Najcenjeniji klub sa ovih prostora u svetu košarke, sa svetski poznatim legendama.

avatar
jfvr
Wednesday, 21.11.2018
00:05

Pa ti si puko od ljubomore..... Bolje reci da vas je iskulirao prosle sezone a ne bio nestrpljiv

avatar
Silent
Tuesday, 20.11.2018
20:45

Trinki se zeznuo izabrao mali klub i naravno da nece nista uraditi dovodi propale stare igrace drzava gura ogroman novac u partizan a nista nece napraviti

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 20.11.2018
20:25

Ubiće ga zavist i ljubomora.Kad je igrao EL i pored silnih para koje je imao nije mogao da dovede Trinkija a Partizan može...Malo je u tradiciji ,a malo je i do ljudi.Nije iato kad razgovaraš sa Nebojšom i sa Željkom Obradovićem.Nije isto kad pomeneš Saleta,Divca,Paspalja,Rebraču,Bogdana i velikog grobara Bodirogu ili dobro ne mogu da se setim nikog sem Kikanovića ko je duže igrao i nešto osvojio sa onom pravom zvezdom.To je razlika.

avatar
Silent
Tuesday, 20.11.2018
20:45

Igokea dinamik mladost zemun kako se planirate zvati sledece sezone?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 20.11.2018
18:49

Cekaj, zasto ti sad spominjes Makabi i Taukeramiku, je l' ti mozda krivo, four eyes?