Jokićeva "rugoba" od pobede, Bjelica pogodio sve, Nurkić i Kazins u velikom sukobu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 13.01.2018.
09:41
Izvor: Sportske.net

Pobede timova za koje igraju naši košarkaši, Jusuf Nurkić nikome ne ostaje dužan, muke po Lebronu!

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Pobeda je ostala u Koloradu, iako su Nagetsi loše krenuli u meč. Uspeli su pre svega odbranom da sruše Memfis, Jokić je ubacio 14 poena, imao 7 skokova, trijumrf Denvera ostvaren je bez Gerija Harisa. Kod "Grizlija" 22 poena i 11 skokova Gasola, Memfis je vodio u trećoj četvrtini, ali je serija domaćih okrenula rezultat.

Oba tima su loše šutirala, ali je gosti u drugom poluvremenu ubacio samo 31 poen što je i odlučilo. Jokić je komentarisao kako je pobeda ružna, ali je pobeda i istakao da je odbrana odigrala najveću ulogu u trijumfu.

Nemanja Bjelica je odigrao odličnih desetak minuta, bez promašaja, ali i bilo kakvog drugog učinka, pogodio je dve trojke i još dva šuta za 10 poena, Minesota je slavila protiv Njujorka i nastavila sa odličnim igrama. Karl Entoni Tauns je rasturio Nikse, 23 poena, 15 skokova, asistencija mu je nedostajala za tripl dabl.



Niksi su pogađali sve u prvom poluvremenu, ali kada im je stao šut, sve se promenilo, ovo je njihov deveti poraz u jedanaest mečeva.

Hjuston je odneo pobedu iz Arizone, ponovo je Kris Pol u odsustvu Hardena dominirao sa 25 poena, 8 skokova, 6 asistencija. Šest Roketsa je bilo dvocifreno, D'Antoni je koristio svega osam igrača.

Voriorsi su slavili u Milvokiju, Drajmond Grin se iskupio za očajnu partiju u prošlom meču, ubacio 21 poen, Durant najefikasniji sa 26, ponovo nije bilo Karija, vratio se Klej Tompson. Rezultat je bio na klackalici do poslednje četvrtine kada je serija 14:3 ugasila nadu domaćina. Adetokumbo je ubacio 23 poena, Bledso 21, Baksi su stigli veliku prednost u nastavku, ali nisu imali snage za preokret.

Pelikansi su tukli Portland, 24 poena, 19 skokova Kazinsa, imao je i 8 asistencija, bila je to jedna od onih večeri kada je "Bugi" nezaustavljiv. Vratio se i Entoni Dejvis, ubacio 36 poena, pa iako je domaćin napravio 18 grešaka, dobili su meč, pre svega zahvaljujući svojim "Tornjevima blizancima". Nurkić je ubacio 19 poena, razmenjivao je psovke i uvrede sa Kazinsom, rekao da Kazins nikada nije igrao ni u pplej ofu niti počeo na Ol-Staru, pa se loži bez razloga. "Bugi" je rekao da nije čuo ništa od onoga što je Bosanac pričao.

Bruklin je odneo pobedu iz Atlante, iako je Denis Šroder ubacio 34 poena, Spenser Divindi je bio sjajan u finišu pa je pobeda otišla u Bruklin. Kemba Voker je predvodio Šarlot sa 22 poena u trijumfu protiv Jute, kojoj nisu bila dovoljna 35 poena Donovana Mičela. Ruki je pogađao, ali je ostatak tima odigrao očajnu utakmicu.

Vizardsi su uz 30 poena i 9 asistencija dobili Orlando, Vašington se plaši ovakvih mečeva jer gube od timova koji su ispod 50% uspešnosti. Rezultat je bio nerešen posle tri četvrtine, ali su domaći pojačali odbranu i dobili utakmicu. Medžik u slobodnom padu, sedam poraza u nizu, odnosno 27 u poslednjih 31 utakmicu. Da nije bilo onog starta, bili bi gori i od Atlante.

Muke Kavalirsa se nastavljaju. Večni neprijatelj Lebrona, Lens Stivenson ga je nateeao da napravi tehničku, Indijana se vratila sa -22 poena iz prvog poluvremena i dobila Kavse. Ovo je treći poraz za Klivlend u nizu, Džejms je ubacio 27 poena, imao 11 asistencija i 8 skokova, rekao da je njegova krivica, zna da je Lens prljav igrač. Ipak, Stivenson mu je noćna mora, promašio je u finišu, a zatim i u sledećem pokušaju izašao u aut, pa je pobeda ostala Pejsersima...

Rezultati:

Feniks - Hjuston 95:112
Denver - Memfis 87:78
Minesota - Njujor 118:108
Milvoki - Golden Stejt 94:108
Nju Orleans - Portland 119:113
Atlanta - Bruklin 105:110
Šarlot - Juta 99:88
Vašington - Orlando 125:119
Indijana - Klivlend 97:95

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke