Jubilej prve srpske sportske akademije

Izvor: Blic, 19.Maj.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilej prve srpske sportske akademije

BEOGRAD - Nedavno je proslavljena petnaestogodišnjica postojanja Visoke škole strukovnih studija, koju su osnovali Olimpijski komitet Srbije, Sportsko društvo "Crvena zvezda", JSD "Partizan", grad Beograd i prof. Leon Lukman. Ova institucija za obrazovanje sportskih trenera, među bivšim i sadašnjim studentima poznata kao "Akademija", akreditovana je i priznata i od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Školovanje sportskih trenera traje tri godine, a svake godine Akademija upiše 90 polaznika. Predavači su eminentni stručnjaci iz svih oblasti sporta. Direktor ove obrazovne ustanove je Aleksandar Lukman, magistar fizičke kulture, koji je trenirao košarkaše "Crvene zvezde", "Hemofarma", "Uniksa" iz Kazanja ...

Sport oplemenjuju i sadžajima iz umetnosti, pa su tako organizovane izložbe umetničkih plakata sa sportskim motivima, sportskih ekslibrisa, kao i koncerti etno - džez muzike, na kojima su nastupali Bora Dugić, Bilja Krstić, Vlada Maričić i mnogi drugi.

- Nemoguće je nabrojati nagrade koje su naši studenti i profesori osvojili u proteklih petnaest godina. Naša Akademija sjajno obučava trenere, a dokaz za to su mnogobrojne pobede njihovih timova, kao i rekordno završavanje postdiplomskih studija u inostranstvu, kaže prof. Leon Lukman, koji je svojevremeno postavio rekord u skoku motkom u SFRJ.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi,   Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.