Zrenjaninu 5,3 miliona bespovratnih sredstava

Izvor: B92, 22.Maj.2021, 09:53

Zrenjaninu 5,3 miliona bespovratnih sredstava

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima 12 lokalnih samouprava ugovore za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte u oblasti upravljanja komunalnim otpadnim vodama. Ovi ugovori vredni su ukupno 50 miliona dinara.

Reč je o projektima iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja. Oni se tiču izgradnje sistema za tretman komunalnih otpadnih voda, prečistača komunalnih otpadnih voda i potrebne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << infrastrukture. U pitanju su i projekti u vezi sa kanalizacionom mrežom i pratećom opremom.

Među 12 lokalnih samouprava koje su dobile bespovratna sredstva nalaze se i grad Zrenjanin i opština Žitište. Ugovor je, u ime Grada Zrenjanina, primio gradonačelnik Simo Salapura, prenosi zrenjaninski.com.

Grad Zrenjanin je dobio 5,3 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže sa potisnim cevovodom u Aradcu.

Opštini Žitište je dodeljeno pet miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju fekalne kanalizacije i postrojenja za prešišćavanje otpadnih voda u Srpskom Itebeju.

"Ovo je veoma važna oblast. Planiramo da u toku ove i naredne godine povučemo i dodatna finansijska sredstva u iznosu od 1,2 milijarde dinara kada je reč o drugim aspektima zaštite životne sredine. A najpre u uspostavljanju standarda više energetske efikasnosti i zameni postrojenja na čvrsta goriva u javnim objektima na teritoriji Vojvodine", kazao je danas Igor Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.