Zrenjanin: Unapređenje efikasnosti pravosuđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2017, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Unapređenje efikasnosti pravosuđa

Uz podršku projekta „Unapređenje efikasnosti pravosuđa" koji finansira Evropska unija, u Osnovnom sudu u Zrenjaninu održava se trodnevna radionica "Razmena dobre prakse, organizacija rada izvršnog odeljenja", na kojoj učestvuju i sudije i sudsko osoblje Osnovnih sudova iz Sombora, Smedereva i Kruševca.

Prema rečima Zlatoja Ankića, predsednika zrenjaninskog Osnovnog suda, rad na studiji slučaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji će biti organizovan tokom ovdašnje radionice, podrazumeva pronalaženje najboljih modela za saradnju sa eksternim institucijama i sprovođenje izvršenja na terenu.

Zaključi i preporuke koje budu definisane pomoći će sudovima da dalje unapređuju efikasnost rada u svojim izvršnim odeljenjima.

"Ponosni smo na realizaciju programa starih predmeta u 2016. godini, naročito starih izvršnih predmeta. Zaključno sa 31. decembrom prošle godine broj starih predmeta u Osnovnom sudu u Zrenjaninu smanjen je za 63 procenta, čime je realizacija programa dvostruko premašena".

Kako je najavljeno saradnja na projektnim aktivnostima nastavlja se i tokom ove godine.

"Preporuke i zaključke koje je tim za unapređenje efikasnosti pravosuđa dao kao smernice Osnovnom sudu u Zrenjaninu, ušli su u plan i program starih izvršnih predmeta Osnovnog suda i za 2017. godinu".

Rešavanje starih predmeta, ujednačavanje sudske prakse, unapređenje radnih procesa u sudovima i javnim tužilaštvima, neke su od oblasti kojima se ovaj projekat koji finansira EU, bavi. Projektne aktivnosti započele su 2016. godine, a predviđeno je da njihovo sprovođenje traje dve godine.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.