Zrenjanin: Rekonstrukcija sportske hale, pripreme za EP

Izvor: RTS, 22.Jan.2019, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Rekonstrukcija sportske hale, pripreme za EP

Srbija i Letonija će krajem juna i početkom jula biti domaćini 37. Evropskog prvenstva za košarkašice. Gradovi u kojima će se igrati grupna i završna faza ovog takmičenja su Beograd, Niš i Zrenjanin. U Hali sportova u Zrenjaninu se zbog toga postavlja nova podloga na terenu, da bi se ispunili strogi uslovi Evropske košarkaške federacije.
Podloga koja se postavlja u zrenjaninskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hali sportova je sertifikovana od pet međunarodnih sportskih federacija. Sem košarke na novom parketu će moći da se igraju velika takmičenja u rukometu, malom fudbalu, badmintonu i hokeju u dvorani. Za pripreme za prvenstvo Evrope za košarkašice do sada je komisija evropske košarkaške federacije u Zrenjaninu boravila četiri puta.

"Dosta su rigorozni što se tiče uslova i ovo su mu bili neophodni koraci da se urade da se kompletira hala za predstojeće prvenstvo Evrope. Pregledali su od svlačionica, mokrih čvorova, od pozicija interneta, pozicija gde će se davati intervjui", kaže Bojan Mijatov, ditektor JU "Sportski objekti".
Planirano je da radovi na zameni parketa budu završeni do kraja nedelje. Predviđeno je da se postavi 1100 kvadratnih metara nove podloge. To nije jedino ulaganje zbog predstojećeg velikog takmičenja.
"U proteklih godinu dana uložili smo gotovo 50 miliona dinara u opremanje naše Kristalne dvorane. U smislu zamene parketa, koji se sada radi, od osposobljavanja klima-uređaja, a u planu nam je u najskorijem vremenu do evropskog šampionata da nabavimo i novi sistem semafora", kaže Simo Salapura, pomoćnik Gradonačelnika Zrenjanina.
U Zrenjaninu će se igrati šest utakmica evropskog prvenstva u D grupi gde se nalaze Srbija, Rusija, Belgija i Belorusija.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Evropsko prvenstvo,   Košarka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.