Zrenjanin: Radnici Radijatora ispred fabrike, proizvodnja stala

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2018, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Radnici "Radijatora" ispred fabrike, proizvodnja stala

Radnici zrenjaninskog "Radijatora" od 1. septembra više nisu zaposleni, jer im je poslodavac, beogradski "Nodular" koji je fabriku zakupio, uručio otkaze.

Zrenjaninski.com navodi da su otkaze dobili dan pre nego što je trebalo da im se isplati avgustovska zarada.

U fabrici je trenutno angažovano 25 radnika na održavanju i oni jedini smeju da uđu u fabriku, koju čuva privatno obezbeđenje. U fabričkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << krugu su u sredu bila i jedna policijska kola.

Stotinak radnika prethodno se okupilo ispred kapije da javnosti ukaže kakve nesagledive posledice mogu nastati time što u fabrici, prema njihovim rečima, neće ostati niko.

"Zakupac, firma "Nodular", sa Zvezdare, jednostavno je izašao iz fabrike i ostavio peći potpuno neobezbeđene, peći sa 30 tona tečnog gvožđa. U fabrici je ostalo i 100 tona piralena. To može da izazove katastrofu širih razmera i to je velika opasnost ne samo za grad nego i šire. Zakupac je bio dužan da fabriku ostavi u stanju u kakvom je preuzeo, a ne ovako", kaže Vladimir Prebiračević koji je do 1. septembra bio šef jedne proizvodne linije.

Fabriku je preuzeo stečajni upravnik Miloš Borovčanin koji je rekao da on sa zakupcem nema ništa i da je on tu da zaštiti imovinu.

Radnicima je "Nodular" ostao dužan pola julske i celu avgustovsku platu. Nemaju ideju kako će je i od koga dobiti. Neki od njih tvrde da je "Nodular", kad je uzimao fabriku u zakup, ostavio depozit iz kog bi se namirile plate radnicima. Ukupan dug za plate je oko 20 miliona dinara, a radnici tvrde da poslednja tri meseca ni struja nije plaćena, a i ko zna kakvi su još dugovi pravljeni.

Autor: zrenjaninski.com

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.