Zrenjanin: Pozicija bojkotvala opoziciju

Izvor: RTS, 04.Dec.2013, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Pozicija "bojkotvala" opoziciju

Sednica Skupštine grada Zrenjana sazvana na zahtev opozicije nije održana jer nisu došli predstavnici vladajuće koalicije SNS- SPS. Tema sednice je trebalo da bude utvrđivanje odgovornosti za protivpravno potpisivanje Sporazuma o izgradnji vrtića u Štrpcu.

Zakazana vanredna sednica Skupštine grada Zrenjanina, na zahtev opozicije, nije održana zato što se u skupštinskoj sali nisu pojavili odbornici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vladajućih partija okupljenih u koaliciji Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Sednica je zakaza na zahtev 25 odbornika Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, kojima su se danas priključili i odbornici Srpske radikalne stranke, radi razmatranja "okolnosti i utvrđivanja odgovornosti za protivpravno potpisivanje Sporazuma o izgradnji vrtića u Štrpcu od strane šefa odborničke grupe SNS u skupštini grada Olivera Mitrovića".

Predsednik Skupštine Radovan Bulajić je konstatovao da vanrednoj sednici prisustvuje 23 odbornika, od ukupno 63, pa je zbog nedostatka kvoruma najavio da će datum održavanja sednice biti naknadno saopšten.

Šef odborničke grupe DS Goran Kaurić izjavio je novinarima da nedolazak odbornika vladajuće većine na vanrednu sednicu predstavlja "skandalozno i nedopustivo ponašanje neodgovorne vlasti, koju predvodi SNS".

On je podsetio da se DS ne protivi donaciji iz zrenjaninskog budžeta za izgradnju vrtića u opštini Štrpce, zajedno sa drugim gradovima, ali da traži odgovornost za šefa odborničke grupe SNS Mitrovića zbog stavljanja potpisa na sporazum, što predstavlja kršenje zakona o lokalnoj samoupravi.

"Zakonsko ovlašćenje za trošenje budžetskih para i za potpis ima samo gradončelnik ili njegov zamenik, a nikako šef odborničke grupe SNS", smatra Kaurić. On podseća da je opozciija upravo zbog povrede zakona tražila vanredno zasedanje da je "umesto toga u skupštinske klupe danas stigao bojkot vladajućih stranaka".

Kaurić smatra da je to bio unapred pripremljen scenario i kao dokaz navodi činjenicu da današnja sednica prvi put nije zvanično najavljena na sajtu grada Zrenjanina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zrenjanin, pozicija "bojkotvala" opoziciju

Izvor: RTS, 04.Dec.2013

Sednica Skupštine grada Zrenjana sazvana na zahtev opozicije nije održana jer nisu došli predstavnici vladajuće koalicije SNS- SPS. Tema sednice je trebalo da bude utvrđivanje odgovornosti za protivpravno potpisivanje Sporazuma o izgradnji vrtića u Štrpcu...Zakazana vanredna sednica Skupštine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.