Zrenjanin: Grejanje skuplje za 8%

Izvor: B92, 21.Nov.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Grejanje skuplje za 8%

Zrenjanin -- Javno komunalno preduzće "Gradska toplana" u Zrenjaninu povećaće od 1. decembra za osam odsto cene grejanja stambenog i poslovnog prostora.

Direktor "Gradske toplane" Vladimir Tešić je rekao da je razlog za korekciju cena daljinskog grejanja povećanje cene gasa za 15 odsto.

Tešić je precizirao da će povećanje za individualne korisnike iznositi oko pet dinara po kvadratnom metru, tako da će nova cena biti 74,97 dinara po kvadratnom metru. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Grejanje ustanova obrazovanja će poskupeti za 17 odsto.

Zamenik gradonačelnika i član Gradskog veća Goran Kaurić rekao je rekao da je poskljupljenje grejanja odobreno zbog toga što je gas poskupeo, ali je dodao da je Gradski veće odobrilo znatno manja povećanja od traženih.

On istakao da nije bili prihlvatljivo predloženo poskupljenje od 10 odsto za firme, 15 odsto za građanje i 22 odsto za budžetske ustanove.

"Mi smo znatno umanjili korigovanje cena, ali će i predloženo poskupljenje sigurno dovesti do gubitaka u Gradskoj toplani. Grad Zrenjanin spreman je da snosi deo tih troškova", rekao je Kaurić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Zrenjaninu grijanje skuplje za 8 odsto

Izvor: Capital.ba, 21.Nov.2011

ZRENJANIN, Javno komunalno preduzeće 'Gradska toplana' u Zrenjaninu povećaće od 1. decembra za osam odsto cijene grijanja stambenog i poslovnog prostora. Direktor 'Gradske toplane' Vladimir Tešić je rekao da je ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.