Zrenjanin: Fabrika vode počinje uskoro da radi

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2017, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Fabrika vode počinje uskoro da radi

Puštanje u rad fabrike vode u Zrenjaninu, gde je voda zabranjena za piće od 2004. godine, meri se danima, izjavio je direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Ivan Dević.

Kako je objasnio, fabrika vode je već sada priključena i rade se određene probe, a kada budu zadovoljeni svi parametri krenuće se u puštanje postrojenja u rad.

"Ugovorom je predviđeno, a tako i propisi nalažu, da u narednih 15 dana od puštanja postrojenja u rad, ukoliko parametri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji se mere tri puta dnevno, pod punim opterećenjem, pokažu zadovoljavajuće rezultate, u tom trenutku se smatra da je postrojenje ispunilo svoj cilj i zadovoljilo kriterijume", rekao je Dević.

Završetak radova na postrojenju za preradu pijaće vode, vrednom oko osam miliona evra, najavljivan je u nekoliko navrata do sada, a voda za piće u Zrenjaninu zabranjena je rešenjem sanitarnog inspektora 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.