Zabranjeno kupanje na Tisi kod Žablja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno kupanje na Tisi kod Žablja

ZRENJANIN - Na Tisi, kod Žabaljskog mosta, i na jezeru Peskara kod Mužlje, zabranjeno je kupanje zbog fekalnog zagađenja vode, potvrđeno je danas Tanjugu u Turističkoj organizaciji Zrenjanin koja održava kupališta.

Šef Turističko-informativnog centra Marica Kosanović kaže da je u izveštaju Zavoda za javno zdravlje prilikom ispitivanja kvaliteta vode u Tisi i na jezeru Peskara naznačeno da su u ispitivanom uzorku detektovane bakterije fekalnog porekla.

Na osnovu toga, Turistička organizacija je na oba kupališta podigla crvenu zastavu na jarbole uz upozorenje napisano na tabli da voda nema zadovoljavajući kvalitet za kupanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.