ZR: Polemika oko sufinansiranja zapošljavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Polemika oko sufinansiranja zapošljavanja

Prvi čovek Demokratske stranke u Zrenjaninu Goran Kaurić poručio je danas zameniku gradonačelnika u tom gradu Saši Santovcu da nema potrebe da preko medija upućuje poziv za pomoć i optužuje DS da neće da pomogne svom gradu. Santovac je, odgovarajući na kritike, rekao da su građani rekli svoje mišljenje o DS na prethodnim izborima.

Goran Kaurić je reagujući na optužbe Santovca na račun pokrajinskog sufinansiranja zapošljavanja u lokalnim samoupravama u pisanoj izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo da je zrenjaninski funkcioner trebalo samo da se javi demokratama i lepo zamoli.

"Demokrate Zrenjanina bi rado izašle u susret, a sigurni smo da bi i Bojan Pajtić i Miroslav Vasin prihvatili da na izborima sa novom strankom Santovca suoče znanje i veštine kojima se život realno može učiniti boljim. Tada ne bi dolazilo do situacije da se iz Gradskog veća izbacuju većnici zbog brukanja grada, ne bi predsednik skupštine podnosio ostavku bez objašnjenja, ne bi se menjali gradonačelnici u skladu sa godišnjim dobima, ne bi opozicija ukazivala na nedolična ponašanja ljudi koji su na različitim nivoima vlasti u gradu, niti bi se građani mesecima organizovali da spreče splavarenje tamo gde mu mesto nije", istakao je Kaurić.

On je Santovcu poručio i da nije sramota povući se pred boljima od sebe. "Ali jeste sramota kriviti druge za svoje neuspehe. Vi ste naprasno postali evropski orijentisan političar i od vas se očekuje da se tako i ponašate", dodao je predsednik zrenjaninske DS.

Kaurić je istakao da je DS iza sebe ostavila industrijske zone, sportsku halu, uređen centar grada, te da nije "dovlačila" investitore, već je sa partnerima stvarala dobar ambijent.

"Investitori su rado dolazili i investirali svoj kapital u Zrenjanin. O tome svedoči nekoliko hiljada novih radnih mesta, ali i izgrađene fabrike. Zrenjanin je bio priznat i po tome poznat. Tada, kao i sada, na čelu Pokrajinske vlade nalazio se gospodin Bojan Pajtić", naveo je on.

Čelnik zrenjaninskih demokrata je ocenio da je rezultat gradske vlasti u prethodne tri godine poražavajuć.

"Nema investicija, nema novih radnih mesta, plate su sve manje, troškovi života su sve veći, a komunalne usluge sve skuplje. Jedino što je u stalnoj ponudi je trpljenje - straha od budućnosti, velikih obećanja koja se nikad ne ostvaruju i beskrajna zaduživanja gradske kase. Čak i oni koji su podržavali tu novu većinu na izborima 2012. godine, sada se žale da žive mnogo gore nego pre i da se iskreno plaše za svoju budućnost i za budućnost svoje dece", istakao je on.

Santovac: Građani rekli svoje mišljenje

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da činjenice jasno govore da je SNS odgovorna stranka, što je pokazala smenom gradskog većnika, čime je, kako je istakao, dokazala da je spremna da razreši svakoga ko je činio zloupotrebe.

"Što definitivno nije bio slučaj u vreme vladavine DS, jer je trebalo da sa funkcija budu razrešeni svi članovi Gradskog veća", kazao je Santovac za RTV.

Zamenik gradonačelnika je kao primere naveo aferu oko zadruge Zrenjaninka, odlaske službenim automobilom u Suboticu i urušavanje zrenjaninskog sporta.

"Činjenica je da Pokrajinski sekretarijat danas uskraćuje sredstva za sufinansiranje zapošljavanja. Međutim, gradska vlast intenzivno radi na privlačenju stranih investicija, o čemu govori i svakodnevna zainteresovanost stranih kompanija koje nas kontaktiraju. Zbog toga pitam prethodnu vlast gde je danas Kontinental, Guten Verke i drugi investitori koje su najavljivali?", istakao je Santovac.

Prema njegovim rečima, prethodna vlast je manipulisala građanima u izbornoj kampanji i obećala kanalizaciju u Botošu i Lukićevu, za šta, kako je naveo, nije bio predviđen ni dinar u budžetu.

"Mi ćemo, zbog toga, uvek govoriti ono što je realno, a to je da imamo da ponudimo mnogo više nego DS. O njihovoj sposobnosti su prosudili građani na poslednjim izborima, a sudiće i na predstojećim izborima za mesne zajednice, 22. februara", poručio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.