Izvor: Glas javnosti, 07.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vorgić: Nekome smeta što se naš grad razvija

ZRENJANIN - Građani koji podržavaju uhapšenog gradonačelnika Zrenjanina i smatraju da je grad za njegovog mandata doživeo privredni preporod formirali su juče Odbor za istinu o Goranu Kneževiću.

Koordinator Božidar Vorgić rekao je da će se Odbor angažovati na „istinitom informisanju javnosti“ o svim aspektima aktuelnog procesa protiv gradonačelnika Zrenjanina.

Vorgić, koji je inače i direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Narodnog muzeja u Zrenjaninu, kaže za Glas da Odbor trenutno ima pet „nestranačkih“ članova, a očekuje podršku i svih pravdoljubivih građana, javnih ličnosti, nevladinog sektora i medija.

- Naš cilj nije da utičemo na sud i rad državnih organa, već samo želimo da podsetimo da je za vreme mandata gospodina Kneževića Svetska banka Zrenjanin proglasila za mesto u koje je najpovoljnije ulagati u Srbiji. U gradu je stvorena pozitivna atmosfera, puno je umetničkih i kulturnih dešavanja, održavaju se tokom cele godine razni festivali, grad je sređen i čist, renovirana je komunalna mreža, gradi se hala sportova. I to sve za vreme Kneževićevog mandata. Izgleda da nekome smeta što se Zrenjanin razvija, a van pameti je da ga pored Beograda i Novog Sada označavaju kao središte građevinske mafije - ističe Vorgić.

On kaže da je Knežević zaslužan što se u gradu posle 20 godina osetio pomak i da je cilj Odbora da saopšte istinu o njemu bez obzira na to kakvu presudu sud donese.

- O odbrani gospodina Kneževića će se brinuti njegov advokatski tim, a zadatak Odbora, čiji planovi i aktivnosti delovanja će sutra biti saopšteni, jeste da Knežević bude upamćen kao građanin od kredibiliteta, a ne kao čovek koga su hapsili kao poslednjeg kriminalca - smatra Vorgić.

On napominje i da će dužnost Odbora biti i pružanje pomoći porodici uhapšenog gradonačelnika, koja se oseća „jadno i bedno“ i trenutno prolazi kroz veliku krizu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.