Varali na ugovorima i uzeli 1,4 miliona evra

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2012, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varali na ugovorima i uzeli 1,4 miliona evra

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, Uprava kriminalističke policije i PU Zrenjanin u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz ovog grada, uhapsili su u utorak tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebu službenog položaja i oštetili budžet za oko 1.400.000 evra. Sa krivičnom prijavom, dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu Ilešu Bakošu kasno posle podne privedeni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Jovan Mandić (35), direktor javnog preduzeća „Razvoj“ iz srednjobanatske opštine Žitište, direktor privrednog društva „Borovica transport“ Dragan Janićijević (57) i građevinski inženjer Miodrag Delić (58). U toku je njihovo saslušanje. Prema saopštenju MUP, krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Dušan Borovica (56), vlasnik privrednog društva „Vojvodina put“ AD Zrenjanin i „Borovica transport“, te direktor „Vojvodina put“ Zdravko Ilić (37), koji se već nalaze u pritvoru. Postoje osnovi sumnje da su Mandić i Ilić, aprila ove godine, zaključili dva ugovora po osnovu kojih je, za potrebe JP „Razvoj“ Žitište, „Vojvodina put“ trebalo da obavi sanaciju i rehabilitaciju saobraćajnica u opštini Žitište i ulica u mesnim zajednicama te opštine. Ugovorena vrednost radova iznosila je 354.619.848 dinara, a sredstva su obezbeđena iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. „Vojvodina put“ je, nakon toga, ugovoreni posao prenela na podizvođača „Borovica transport“. „Vojvodina put“ je od Fonda do sada naplatila 230.229.238 dinara, a na osnovu ispostavljenih privremenih situacija. Proverom je, međutim, utvrđeno da su fakturisani i radovi koji nisu izvedeni u ukupnom iznosu od 161.002.586 dinara. Takođe, postoje osnovi sumnje da je Miodrag Delić, kao fizičko lice, neovlašćeno overavao privremene situacije pečatom svog brata blizanca, inače zvaničnog nadzornog organa.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Određen pritvor za "krađu puteva" u Žitištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2012, 15:42

ZRENJANIN -..Istražni sudija Višeg suda u Zrenjaninu Ileš Bakoš doneo je rešenje o odeđivanju pritvora do mesec dana direktoru privrednog društva "Borovica transport" Draganu Janićijeviću (57) iz Rume, direktoru Javnog preduzeća "Razvoj" u Žitištu Jovanu Mandiću (35) i građevinskom inženjeru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Država će istrajati u borbi sa kriminalom

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2012

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je večeras, povodom privođenja tri osobe zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u vezi sa 'Jugoremedijom', da će država istrajati u borbi sa organizovanim kriminalom, bez obzira na kritike 'koje smo trpeli i koje ćemo možda trpeti'.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.