Ulje Dijamant po staroj ceni do oktobra

Izvor: Blic, 27.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulje "Dijamant" po staroj ceni do oktobra

Zrenjaninski "Dijamant" ima na zalihama 33.000 tona jestivog ulja, što je dovoljno da podmiri potrebe domaćeg tržišta do oktobra, uz zadržavanje sadašnje maloprodajne cene od 109,5 dinara po litri, izjavio je danas Tanjugu direktor te uljare Željko Brozović.

"Želimo da ispoštujemo zahteve potrošača i tržišta, uz mogućnosti da zadržimo sadašnju fabričku cenu jestivog ulja do sledeće žetve suncokreta", rekao je Brozović.

Generalni direktor najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uljare u Srbiji poručio je potrošačima da ne stvaraju zalihe, "jer će 'Dijamant' pratiti cene u prodavnicama i reagovati u slučaju poremećaja u snabdevanju".

Zrenjaninski "Dijamant" je prošle godine otkupio 135.000 tona domaćeg suncokreta, što je više od polovine roda. Brozović je rekao da je za narednu setvu već ugovoreno 85.000 hektara i da to najavljuje velike setvene površine.

Sadašnju proizvodnu cenu jestivog ulja neće menjati ni Fabrika ulja "Banat" u Novoj Crnji.

"Uz prosečan rabat od deset odsto i plaćen prevoz, mi kupcima isporučujemo jestivo ulje po 105 dinara, koje se zatim na tezgama prodaje najčešće od 112 do 115 dinara", izjavio je Tanjugu komercijalni direktor "Banata" Milovan Radić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.