Uhapšeni direktori Ipoka, Hemoveta i Alpis plusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni direktori Ipoka, Hemoveta i Alpis plusa

NOVI SAD -

Direktori preduzeća Ipok iz Zrenjanina, Alpis plus iz Beograda i Hemovet iz Novog Sada uhapšeni su pod sumnjom da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Ipok za 483 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U saopštenju je navedeno da su uhapšeni direktor Ipok-a Slavoljub K. (53) iz Mramorka, direktor Alpis plusa Zoran Radulović (50) iz Pančeva i direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Hemoveta" Srđan B. (27) iz Novog Sada, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali službene isprave u saizvršilaštvu.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i Zoran Ć. (44) iz Beograda, vlasnik i predsednik Upravnog odbora Mitrosrem-a i Agrokop iz Novog Sada i "DSD Tobako" iz Beograda.

Oni su osumnjičeni da su, u periodu od 02.12. do 25.12.2009. godine, iskoristili službeni položaj i falsifikovali zapisnik sednice skupštine članova Ipok-a iz Zrenjanina, na kojoj je navodno doneta odluka o zaduživanju Ipok kod AIK Banke Niš u iznosu od 500.000.000, dinara, na osnovu koje je zaključen Ugovor o kreditu sa AIK Bankom od 483 miliona dinara.

Za obezbeđenje kredita Ipok je u korist AIK Banke založio celokupnu svoju imovinu.

Novac je na osnovu Ugovora o zajmu sa računa Ipoka prebačen na račune preduzeća vlasnika Zorana Ć: Alpis plus, Mitrosrem, Mega tabak Beograd, Sokolac Novi Sad i Agrokop Novi Sad, s tim da navedene pozajmice nisu vraćene, navela je policija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.