Uhapšen direktor zbog utaje 10,5 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 11:11

Uhapšen direktor zbog utaje 10,5 miliona dinara

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, uhapšen je direktor jedne firme iz Sečnja, zbog sumnje da je utajio porez od oko 10,5 miliona dinara, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je uhapšeni direktor u novembru prošle godine, zaključio ugovore sa četiri fizička lica na koja je preneo pravo svojine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na nepokretnostima privrednog društva čiji je bio direktor, vrednim više od 26 miliona dinara, kako bi ispunio obaveze prema poveriocima.

Ugovori nisu proknjiženi u poslovnim knjigama, a na vrednost prometovanih nepokretnosti nije obračunat i prijavljen porez na dodatu vrednost veći od pet miliona dinara.

Navodi se i da uhapšeni nije evidentirao i promet dobara veći od 52 miliona dinara i da je time izbegnut obračun i plaćanje PDV većeg od pet miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.