U podne najhladnije u Novom Sadu - minus 16 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U podne najhladnije u Novom Sadu - minus 16 stepeni

NOVI SAD/BEOGRAD -

U celoj Srbiji zabeležene su izuzetno niske temperature, a u podne je najhladnije bilo u Novom Sadu, gde je izmereno minus 16 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Sremskoj Mitrovici i u Negotinu je bilo minus 15, a u Banatskom Karlovcu i na Zlatiboru minus 14 stepeni.

U Kikindi, u Smederevskoj Palanci, u Sjenici, u Požegi i na Kopaoniku je bilo minus 13 stepeni.

U Somboru, u Zrenjaninu, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crnom Vrhu i u Ćupriji je bilo minus 12 stepeni. U Zrenjaninu je jutros zabeleženo i rekordnih minus 27 stepeni.

U Kragujevcu, u Kraljevu i u Zaječaru je bilo minus 11 stepeni.

Na Paliću, u Loznici, u Valjevu, u Beogradu, u Kruševcu, u Leskovcu i u Dimitrovgradu je bilo minus 10 stepeni.

U Nišu, u Vranju i u Kuršumliji je bilo minus devet, dok je u Velikom Gradištu bilo minus šest stepeni.

U Srbiji će se narednih dana zadržati veoma hladno, s ledenim danima. U petak prvo na jugu i jugozapadu, a do kraja dana i u toku noći u ostalim krajevima naoblačenje mestimično sa snegom.

Za dane vikenda i početkom naredne sedmice pretežno oblačno mestimično sa snegom. Više padavina u subotu, i to u južnim i centralnim krajevima, uz pojačan istočni vetar i vejavicu koji će stvarati nanose u planinskim predelima. Krajem perioda manji porast temperature.

Biometeorološka prognoza

Hroničnim bolesnicima i svim osetljivim osobama preporučuje se striktno pridržavanje saveta lekara zbog očekivanog veoma hladnog vremena. Neophodna je adekvatna zaštita od niskih temperatura, naročito u jutarnjim satima.

Mogući su glavobolja, vrtoglavica i reumatski bolovi.

Potrebna je maksimalna koncentracija svih učesnika u saobraćaju.

Detaljniju vremensku prognozu možete da pogledate ovde.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.