U Zrenjaninu održan Festival pameti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zrenjaninu održan "Festival pameti"

ZRENJANIN -

U zgradi medicinske škole u Zrenjaninu danas je održan "Festival pameti", na kojem su svoje intelektualne sposobnosti pokazala 32 učenika, iz tri srednje škole u Zrenjaninu.

U opažanju, logičkom zaključivanju i povezivanju delova u celinu, putem kombinatorike, takmičili su se učenici zrenjaninske gimnazije, ekonomske škole i medicinske škole.

Kao osnova za takmičenje uzeta je mozgalica "Doris", koja je proglašena za najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slagalicu u 2009. godini, od strane prestižnog američkog časopisa za rekreativnu matematiku i igre "Gejms".

Pored rešavanja mozgalice, takmičari su pravili i svoju strategiju odbrane i napada, u pokušaju da nadmudre protivnika.

Na finalnom, pokrajinskom, takmičenju u Novom Sadu, juna ove godine, za "najpametnijeg srednjoškolca" takmičiće se po šest učenika iz 20 gradova".

"Festival pameti" održava se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Promocija natprosečnih

Izvor: Danas, 01.Apr.2011, 17:08

Festival pameti po drugi put je gostovao u Banatu a takmičenje srednjoškolaca u logičkoj igri „Mozgalica“ održano je u srednjoj Medicinskoj školi. Intelektualne veštine u vizuelnoj percepciji, opažanju, logičkom zaključivanju i povezivanju delova u celinu putem kombinatorike pokazala su...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.